Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:38
Άλλες Ειδήσεις

Τα 10 πιο διάσημα φαγητά στον κόσμο για τους… ξενύχτηδες! (photos)






Υπάρχει κάτι που ενώνει όλους τους ανθρώπου του κόσμου, ανεξαρτήτως χώρας: Μετά από ένα καλό ξενύχτι, θες να φας. Και θες να φας καλά…

Αν υπήρχε ένα βιβλίο για το πώς γίνεται το σωστό ξενύχτι, αυτός θα ήταν ο νο1 κανόνας.

Βγαίνεις, πίνεις, περνάς καλά, πίνεις λίγο ακόμα και πριν επιστρέψεις σπίτι σου, φροντίζεις να φας κάτι… βρώμικο για να κλείσει ιδανικά η βραδιά!

Τι τρώνε όμως οι άνθρωποι σε κάθε άκρη του πλανήτη μετά από μια έξοδο γεμάτη αλκοόλ;

Ιδού τα πιο διάσημα φαγητά για μεθυσμένους σε όλη την υφήλιο:

ΗΠΑ: Πίτσα

Είναι από τα φαγητά που μπορείς να τρως ασταμάτητα. Να έχεις χορτάσει, αλλά να συνεχίζεις γιατί… είναι πίτσα. Στις ΗΠΑ την τιμούν ιδιαίτερα – ούτως ή άλλως – και ειδικά μετά από ξενύχτι. Δεν τους κατηγορούμε.

Γερμανία: Λουκάνικο με πατάτες και καυτή σάλτσα

Σε πλαστικό πιατάκι για να είναι ακόμη καλύτερο! Στη Γερμανία το θεωρούν ως το ιδανικό φαγητό μετά από τόνους μπίρας – ή και παράλληλα.

Μεξικό: Τάκος

Αν καταλαβαίνουμε καλά στο Μεξικό ψάχνουν αφορμές να φάνε τάκος. Η ιδανικότερη όλων συνοδεύεται από την ατάκα «Ήπια πολύ πάλι. Πάμε για τάκος;».

Ταϊλάνδη: Τηγανητό ρύζι

Σε εμάς μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά για την Ταϊλάνδη είναι το συνηθισμένο. Συνοδεύεται από διάφορα λαχανικά, κρέας της αρεσκείας σου και σκόρδο αν γυρίζεις στο σπίτι μόνος σου.

Καναδάς: Poutine

Ίσως το πιο σκληροπυρηνικό όλων, λόγω της sauce gravy. Αυτή περιχύνεται πάνω από πατάτες τηγανητές μαζί με λιωμένο τυρί και δημιουργεί μια λιχουδία, που όμοιά της θα δεν έχετε ξαναφάει.

Αγγλια: Κεμπάμπ

Ποιο fish & chips; Ναι καλά διαβάσατε. Στην Αγγλία ξεπερνούν το μεθύσι τους με τουρκικό κεμπάπ.

Τουρκία: İşkembe Çorbsı

Το γιατρικό για ένα μεθυσμένο βράδυ σύμφωνα με τους «γείτονές» μας είναι μια σούπα με καυτό πιπέρι, ξύδι και λιωμένο σκόρδο. Εκεί σίγουρα γυρίζουν μόνοι τους σπίτι…

Φιλιππίνες: Sisig

Η γεύση τους στις Φιλιπίννες τραβάει κάτι γλυκό και συνάμα καυτερό! Χοιρινό με συκώτι, καυτερές πιπεριές και φρούτα δημιουργούν ένα γεύμα που τιμούν ιδιαιτέρως αφού έχουν πιει αλκοόλ οι ντόπιοι.

Σκωτία: Munchy Box

Ένα κουτί που έχει μέσα τα πάντα! Πίτσα, τηγανητό κοτόπουλο, κεμπάπ, onion rigns, σκορδόψωμο. Απ’ αυτό το πιάτο δεν γίνεται να μείνεις ανικανοποίητος!

Ελλάδα: Βρώμικο

Παλαιότερα θα ψηφίζαμε πατσά. Ο πατσάς, φυσικά, κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένος όσο το «βρώμικο». Το λες και γεμίζει το στόμα σου, πριν γεμίσει το στομάχι σου. Το σωστό βράδυ τελειώνει με ένα σάντουιτς, τόσο μεγάλο, που δεν αντέχεις να το φας. Αλλά το τρως. Όλοι το ξέρουν αυτό!