Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:19
Τοπικά

Τα… χώνει στον Μπόλαρη ο Μπουκώρος






Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη στο Βόλο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής: «Από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πληροφορήθηκα ότι την Παρασκευή επισκέφθηκε το Βόλο ο Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης, όπως συνηθίζουν τελευταία οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επέλεξε να εξαντλήσει την επίσκεψη του στην περιοχή μας σε μια σύσκεψη εργασίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή αποκλειστικά των τριών κυβερνητικών βουλευτών.

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε το ρόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα τη συμβολή του στα καινοτόμα προγράμματα. Είναι ρόλος χρήσιμος και κρίσιμος.

Εκείνο που ενοχλεί βαθύτατα τους πολίτες της Μαγνησίας είναι η πλήρης εγκατάλειψη της περιοχής μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι όποιες,  ελάχιστες επισκέψεις μελών της κυβέρνησης στο Βόλο και στη Μαγνησία, εξαντλούνται στην ανταλλαγή απόψεων με ομοϊδεάτες και υλοποιούνται σε ελεγχόμενο πολιτικό περιβάλλον. Τα κυβερνητικά στελέχη απεχθάνονται τη διαφορετική άποψη και τρέμουν την κριτική, ακόμα και αν αυτή είναι καλόπιστη. Την ίδια τακτική υιοθέτησε κατά την επίσκεψη του στο Βόλο  και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Την ώρα που οι παραγωγοί του Νομού Μαγνησίας, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Πηλίου, του Αλμυρού και του Βελεστίνου, κυριολεκτικά γονατίζουν υπό το βάρος των προβλημάτων και συνθλίβονται ανάμεσα στις συμπληγάδες της υπερφορολόγησης και της ανυπαρξίας αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν θεώρησε χρήσιμο να συναντήσει κανέναν εκπρόσωπο αγροτών, κτηνοτρόφων ή συνεταιριστών.  Ο πρωτογενής τομέας εξαφανίζεται στη Μαγνησία και σε ολόκληρη τη χώρα και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περιορίζεται σε εξαγγελίες κενές περιεχομένου.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο που δίνει μάχη επιβίωσης. Πώς να τους κοιτάξουν στα μάτια, όταν τους υποσχέθηκαν και του πουλιού το γάλα προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία και τελικά τους «κέρασαν» τα πιο πικρά μέτρα;  Υπέρογκη αύξηση φορολογίας, οδυνηρές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών, αύξηση ΦΠΑ στα αγροεφόδια και φορολόγηση για πρώτη φορά των κοινοτικών ενισχύσεων. Η κυβερνητική πολιτική καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα όπως και όσους παραγωγικούς τομείς έχουν απομείνει στην Ελλάδα.

Τέλος, η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν φιλοδοξεί  να επηρεάσει τους κυβερνητικούς παράγοντες. Άλλωστε έχουν αποδείξει ότι δεν ακούνε τίποτα και κανέναν. Στόχος της ανακοίνωσης είναι να πληροφορηθούν αγρότες, κτηνοτρόφοι και συνεταιριστές της Μαγνησίας ότι πέρασε από την περιοχή μας ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα συμπεράσματα δικά τους”.