Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:02
Τοπικά

«Τα τραγούδια της λευτεριάς» – Επετειακή συναυλία με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου και ελεύθερη είσοδο






Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου για την 28η Οκτωβρίου, διοργανώνει τη συναυλία με γενικό τίτλο «Τα τραγούδια της λευτεριάς», με δωρεάν είσοδο για το κοινό μεθαύριο Σάββατο 27 Οκτωβρίου και ώρα 19.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Θα ακουστούν τα τραγούδια της νίκης και της λευτεριάς που εμψύχωσαν το πλήθος των Ελλήνων στρατιωτών και ενίσχυσαν το εθνικό φρόνημα του καταπονημένου, από την κατοχή, ελληνικού λαού. Οι μοναδικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, διαχρονικά σύμβολα του Ελληνισμού, οι εμβληματικοί στίχοι των μεγάλων μας ποιητών, Οδυσσέα Ελύτη, Μίμη Τραϊφόρου και Ιάκωβου Καμπανέλη, αλλά και οι μελωδίες των κοσμαγάπητων τραγουδιών της μεγάλης ερμηνεύτριας Σοφίας Βέμπο, διασκευασμένες και ενορχηστρωμένες από τον μαέστρο της Φιλαρμονικής Βασίλη Τασούδη σε συνεργασία με τους μουσικούς Δήμο Βουγιούκα και Λευτέρη Στράκα, θα ζωντανέψουν τις εικόνες και τους ήχους της εποχής.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σολίστ Κατερίνα Αποστολοπούλου στο τραγούδι, η Σέβη Μαζέρα – Μάμαλη στο πιάνο και ο Γιάννης Κουκουνίτσας στο μπουζούκι.

Η συναυλία διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καθώς και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Στη σκηνή θα συμπράξουν οι χορωδίες του 10ου Γυμνασίου Βόλου με υπεύθυνη την Κατερίνα Αποστολοπούλου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου με υπεύθυνη τη Σέβη Μαζέρα. Ο Δημήτρης Δακτυλάς και η Εύα Κατούνια θα αναλάβουν την αφήγηση κειμένων και την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Την επιλογή των κειμένων και το πρόγραμμα της συναυλίας επιμελήθηκε ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Βασίλης Τασούδης.