Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:19
Τοπικά

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στην Μητρόπολη Δημητριάδος






Iστορική στιγμή και σπάνια ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία αποτελεί η έλευση και φιλοξενία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, των πανσεβάσμιων Τιμίων Δώρων που οι Μάγοι προσέφεραν στον Τεχθέντα Κύριο.

Η υποδοχή των Τιμίων Δώρων, που φυλάσσονται από αιώνων στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, θα πραγματοποιηθεί πανεπισήμως την Δευτέρα 21/12, στις 5.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ναού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού. Τα Τίμια Δώρα θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθένιος.

Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας έως τις 28/12 και κατά τη διάρκεια του οκταήμερου προσκυνήματος, προς αγιασμό των πιστών, θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το Πρόγραμμα που έχει ωες εξής:

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

17.00, Υποδοχή των Τιμίων Δώρων στο προαύλιο του Ιερού Ναού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, του κλήρου, των αρχών και του λαού. Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.
20.00, Παράκληση στα Τίμια Δώρα

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας
07.30-10.30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παπαιωάννου, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος
17.00, Εσπερινός
18.30, Ασματική Ακολουθία Τριθέκτης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.κ. Ιγνατίου. Θα ψαλούν οι χοροί του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

07.30-10.00, Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Θα προεξάρχει και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Κοιλιάς, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Θα ψάλει ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Αγριάς κ. Αθανάσιος Χριστοδούλου.
10.00, Αγιασμός Τιμίων Δώρων

Σημειώνεται, ότι καθ’ όλο το διάστημα της παραμονής των Τιμίων Δώρων θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων και ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός από 07.30 έως 22.00.