Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 06:34
Τοπικά

Τα πολιτικά κουρέλια μιλάνε ακόμα – Συνεχίζουν να κοροϊδεύουν την κοινωνία






Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε κάθε τομέα για να έλθει η ανάπτυξη στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας με ομιλητή τον γενικό γραμματέα του κόμματος Πάνο Ρήγα, στις 30 Ιουνίου. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί ενημέρωση φορέων και πολιτών από κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου των βουλευτών του κόμματος στο Νομό, Αλ. Μεϊκόπουλου, Κατερίνας Παπανάτσιου και Μπάκη Μπαλλή, από κοινού με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  Κ. Βογιατζή, αναπτύχθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες σε κάθε τομέα τόσο σε θέματα ανάπτυξης, όσο και θέματα πάταξης της διαπλοκής και της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ο κ. Βογιατζής επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα δέχθηκε σκληρή επίθεση από μερίδα ΜΜΕ και η αξιωματική αντιπολίτευση επένδυσε «με απαράδεκτο τρόπο», σε αυτό ζητώντας εκλογές και καταστροφολογώντας. «Δυστυχώς γι αυτούς, η κυβέρνηση κέρδισε το πρώτο στοίχημα και προχωρά ενημερώνοντας τους πολίτες για το τι συνέβη και τι θα ακολουθήσει».

Ασκώντας αυτοκριτική ο κ. Μεϊκόπουλος επισήμανε ότι σήμερα η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί καθώς η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή όμως πλέον «είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για σταθεροποίηση της κατάστασης και ελάχιστη βελτίωση». Τόνισε ότι η μεγάλη μάχη θα δοθεί για την μείωση της ανεργίας και ανέφερε ότι από τα 10,5 δις της δόσης, τα τέσσερα δις θα «πέσουν στην αγορά» καθώς το κράτος θα πληρώσει της ληξιπρόθεσμες οφειλές του στον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε ότι μέσω του πακέτου Γιουνκέρ δίνονται σημαντικές ανάσες ανάπτυξης, όμως και μέσω του αναπτυξιακού νόμου και μέχρι το τέλος του 2016 «Θα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία».

Σε ότι αφορά θέματα της Μαγνησίας, και οι τρεις βουλευτές επισήμαναν ότι είναι σημαντικό ότι «ξεπάγωσε» το έργο της Κάρλας, προωθείται η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού στο λιμάνι, ενώ επαναβεβαίωσαν την κατάργηση της παράκαμψης της Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου-Λάρισας, επισημαίνοντας ότι για όλα τα προηγούμενα εργάστηκαν και οι ίδιοι αλλά και οι αρμόδιες επιτροπές του κόμματος σε τοπικό επίπεδο. Επίσης γνωστοποίησαν ότι εκτός από τα ΕΛ.ΣΙ που εντάχθηκαν στο πακέτο Γιούνκερ σχεδιάζονται στην περιοχή του Αλμυρού και κάποιες μεταποιητικές μονάδες.

Κάνοντας την αυτοκριτικής τους αποδέχθηκαν ότι στη μάχη που δίνουν υπάρχουν και ήττες, από τη στιγμή που δεν πέτυχαν να είναι ο Βόλος μεταξύ των πόλεων που εντάχθηκαν στο πιλοτικό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση των θέσεων εργασίας, των εισοδημάτων του κράτους αλλά  και τα ελληνικής οικογένειας. Επίσης ανέφερε ότι αυξάνεται το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ενώ υπάρχουν και φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες, που όμως θα διαπιστώσουν την επόμενη χρονιά, κάνοντας τη φορολογική τους δήλωση. « Έχουμε εργαλεία να βοηθήσουμε τους αγρότες», είπε και προανήγγειλε ενίσχυση του ΣΔΟΕ. Παράλληλα ανέφερε ότι σύντομα ανακοινώνονται και οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα Leader. Στο πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής ανέφερε τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τα παράνομα καπνικά και τα πετρέλαια αλλά και τις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που θα υιοθετήσουν άμεσα τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Επίσης τόνισε ότι σύντομα έρχεται στη βουλή νέος νόμος για το περιουσιολόγιο και τις δημόσιες συμβάσεις.

Ο Μ. Μπαλλής υπογράμμισε ότι ξεκινά ο διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο, ενώ τόνισε ότι η επίσκεψη Γιουνκέρ στη χώρα μας αποδεικνύει το καλό κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται διεθνώς για τη χώρα, καθώς αποκαθίσταται σταδιακά η εμπιστοσύνη. Επιπλέον επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι δόσεις για το χρέος θα είναι σε τέτοιο ύψος, που από το πλεόνασμα που θα προκύπτει, θα μπορεί η κυβέρνηση να διαθέσει χρήματα για την πραγματική οικονομία.

Καυτό το μέτωπο των εργασιακών

Και οι τρεις τόνισαν ότι από μερίδα του Τύπου γίνεται παραπληροφόρηση για τα θέματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εταίρους. Αναφορικά με το μέτωπο των εργασιακών που θα συζητηθούν από Σεπτέμβριο, επισημάνθηκε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Δεν επιθυμούμε να μπουν στο περιθώριο οι εργαζόμενοι και τα εργασιακά τους δικαιώματα». Επισήμαναν ότι το κράτος δεν χάνει χρήματα από κινήματα τύπου «δεν πληρώνω» αλλά από την μεγάλη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο,  ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα στηρίζει όλα τα κινήματα αλλά δεν τα ποδηγετεί και δεν θα καθοδηγεί.

 

Οι σχέσεις με Μ. Χρυσοβελώνη

Απέφυγαν να τοποθετηθούν για τις σχέσεις τους με την υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων που συνήθως αποστέλλει δελτία τύπου «κατόπιν ενεργειών μου» επισημαίνοντας ότι για όλα τα μεγάλα έργα υπάρχει συνεννόηση. Για το δε μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης ανέφεραν ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Βόλο ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης για να προβεί σε ανακοινώσεις.

«Ο Μπέος δηλώνει ότι τον εξυπηρετεί»

Οι τρεις βουλευτές τόνισαν ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα όλων των περιοχών χωρίς διακρίσεις, άσχετα με το ποιος είναι ο δήμαρχος σε μία πόλη. Ο Μ. Μπαλλής ειδικότερα τόνισε ότι  «ο Μπέος μπορεί να λέει ο,τι νομίζει πως τον εξυπηρετεί». Επιπλέον επισήμαναν ότι με το νέο εκλογικό νόμο και τη διαβούλευση που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση επιθυμεί τη δημιουργία ενός ευρύτερου μετώπου όλων των δημοκρατικών δυνάμεων στο δήμο Βόλου.