Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:31
Αθλητικά

Τα οφέλη της νίκης του Ολυμπιακού στην Κρήτη






Εστω και καθυστερημένα, το πρώτο “διπλό” ήρθε για τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα σε μία έδρα που καμία ομάδα δεν είχε νικήσει. Μία νίκη που σημαίνει πολλά για τους “ερυθρόλευκους” οι οποίοι εδώ και καιρό ψάχνουν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ποια όμως είναι τα θετικά για τον Ολυμπιακό Βόλου από τη χθεσινή νίκη επί του Κισσαμικού;

Πρώτον και σημαντικότερο, οι τρεις βαθμοί. Ο Ολυμπιακός Βόλου με τη νίκη του αυτή, ανέβηκε στην πέμπτη θέση και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη δυάδα. Με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τον Αγροτικό Αστέρα, είναι πολύ πιθανό η διαφορά αυτή άμεσα να μειωθεί κι άλλο.

Δεύτερο όφελος από τη χθεσινή νίκη είναι ότι ανυψώθηκε η ψυχολογία των παικτών. Μέχρι χθες το ηθικό των “ερυθρόλευκων” δεν βρισκόταν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Ωστόσο, μετά το διπλό στον Κισσαμικό, οι ίδιοι οι παίκτες βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον της ομάδας. Βλέπουν ότι έχουν την ικανότητα και κυρίως τις δυνατότητες να οδηγήσουν ψηλά τον Ολυμπιακό Βόλου.

Και τρίτον και σημαντικότερο όφελος από τη νίκη στην Κρήτη, ήταν η ανάταση του ηθικού των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου. Μία χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες δεν κύλησε όπως θα περίμεναν όλοι. Αυτό είχε ως συνέπεια την απογοήτευση του κόσμου και την απουσία του από το γήπεδο. Η χθεσινή νίκη επί του Κισσαμικού αποτελεί μία τονωτική ένεση, την οποία χρειαζόταν οι φίλαθλος του Ολυμπιακού Βόλου, ώστε να έρθει και πάλι στο γήπεδο και να ενισχύσει την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών στη συνέχεια του πρωταθλήματος.