Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:40
Άλλες Ειδήσεις

Τα κινητά οδήγησαν στο θάνατο 6.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ






Ραγδαία αύξηση έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στους θανάτους πεζών στις ΗΠΑ και κύριος λόγος για αυτό είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή ενώ διασχίζουν έναν δρόμο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο σχετική έκθεση του αμερικανικού Συλλόγου Οδικής Ασφάλειας, το 2016 σημειώθηκαν 6.000 θάνατοι πεζών, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί τα τελευταία 20 χρόνια. Επιπλέον, τα τελευταία 6 χρόνια, οι θάνατοι πεζών έχουν αυξηθεί κατά τέσσερις φορές σε σύγκριση με το συνολικό ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο πιο συνήθης παράγοντας για τέτοιου είδους ατυχήματα είναι η χρήση των κινητών τηλεφώνων.

«Ένας σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του αριθμού των θανάτων πεζών πιθανόν οφείλεται στη χρήση smartphones από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, κάτι που αποσπά την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών», αναφέρεται στην έκθεση.

Άλλοι παράγοντες που έχουν συμβάλει στην αύξηση τέτοιου είδους ατυχημάτων είναι η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς το 34% των πεζών και το 15% των οδηγών που έχασαν τη ζωή σε θανατηφόρα ατυχήματα, βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Η έκθεση βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από όλες τις αμερικανικές πολιτείες το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.