Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:07
Άλλες Ειδήσεις

Τα κέρδη της Samsung μειώθηκαν κατά 30% εξαιτίας του «εκρηκτικού» Galaxy Note7






Χωρίς να αποτελεί έκπληξη, ακόμα και για την ίδια την Samsung, τα κέρδη της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας μειώθηκαν κατά 30% εξαιτίας της απόσυρσης από την αγορά του Galaxy Note7.

Όπως ανακοίνωσε η Samsung, τα λειτουργικά της κέρδη για το τρίτο τρίμηνο ήταν $4,6 δισεκατομμύρια, σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα $6,4 δισεκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου. Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση (τα χαμηλότερα λειτουργικά κέρδη) της εταιρείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Παρά τις μεγάλες απώλειες, το τμήμα κινητής της εταιρείας ανακοίνωσε κέρδη $87 εκατομμυρίων, αλλά για την Samsung, αποτελούν τα μικρότερα κέρδη –από την μεριά της τμήματος mobile της εταιρείας- από τα τέλη του 2008 (πριν από την εποχή του smartphone). Η ανάκληση και τελικά η απόσυρση του Galaxy Note7 θα κοστίσει στην εταιρεία πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η ζημιά στο όνομα της εταιρείας ή στην πτώση της αξίας της μετοχής της.

Ευτυχώς για το γίγαντα των ηλεκτρονικών, άλλα τμήματα της, όπως αυτό που κατασκευάζει chips ή εκείνο που κατασκευάζει panels για οθόνες συνεχίζουν να βγάζουν αρκετά χρήματα και να φέρνουν κέρδη.

 

 

Πηγή: insomnia.gr