Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:50
Αθλητικά

Τα αστέρια επιστρέφουν!






Η αλήθεια είναι ότι μας έλειψε, αλλά στις 21.45 της Τρίτης (16/2) η… μαγεία επιστρέφει! Το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινά ξανά με τη φάση των «16» και δύο σπουδαίες αναμετρήσεις σε Παρίσι και Λισσαβόνα.
Η Παρί Σεν Ζερμέν που προελαύνει στο γαλλικό πρωτάθλημα, υποδέχεται την Τσέλσι με τα «σκαμπανεβάσματά» της, με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.
Την ίδια ώρα, η Μπενφίκα των… Ελλήνων φιλοξενεί την Ζενίτ, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την αγωνιστική απραξία περισσότερων από δύο μηνών.

Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι
Η κληρωτίδα έφερε για άλλη μία χρονία την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι αντιμέτωπες σε νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Γάλλοι τα είχαν καταφέρει πέρυσι και με τη δύναμη της έδρας τους, στην οποία είναι για 44 συνεχόμενα ματς αήττητοι, ελπίζουν να το επαναλάβουν.
Ο Λοράν Μπλαν καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Οριέ που υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα και τον Λαβέτσι, ενώ αμφίβολος είναι ο Παστόρε.
Στον αντίποδα, η Τσέλσι δείχνει να πατά καλύτερα υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινκ, μτά την απομάκρυνση του Ζοσέ Μουρίνιο, όντας 11 ματς αήττητη.
Σημαντική είναι η απουσία του τραυματία Τέρι, ενώ νοκ άουτ έχει τεθεί και ο Ζουμά λόγω προβλήματος στο γόνατο, αλλά και ο Μάτιτς που είναι τιμωρημένος, ενώ αμφίβολος είναι ο Όσκαρ.
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Τραπ, Μαρκίνιος ή Φαν ντερ Βιλ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μάξγουελ, Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι ή Ραμπιό, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι.
ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Ράχμαν, Φάμπρεγας, Μίκελ, Αζάρ, Γουίλιαν, Πέδρο, Κόστα.

Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση θέλει να κάνει και η Μπενφίκα που υποδέχεται τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Οι «Αετοί» προέρχονται από την ήττα στο ντέρμπι με την Πόρτο, την πρώτη τους έπειτα από ένα σερί 11 κερδισμένων ματς, αλλά θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν να δώσουν επίσημη ματς από τις 9 Δεκεμβρίου!
Οι «δικοί» μας Μήτρογλου και Σάμαρης προορίζονται για βασικοί, με την Μπενφίκα, όμως, να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα, καθώς Λουιζάο, Ρεμπότσο, Νούνο Σάντος, Φέισα και λισάντρο Λόπεζ έχουν τεθεί νοκ άουτ.
Στον αντίποδα, στη λίστα των απόντων βρίσκονται οι Φαϊζούλιν, Μαλαφέεφ, Σμολνίκοφ και Ριαζάντσεφ.
Οι πιθανές συνθέσεις των ομάδων:
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Λίντελεφ, Ελισέου, Σάμαρης, Ρενάτο Σάντσες, Πίτσι, Γκαϊτάν, Μήτρογλου, Τζόνας.
ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ, Γκαράι, Λόμπερτς, Κρισίτο, Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Σάτοφ, Ντάνι, Χουλκ, Ντζιουμπά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των «16» (όλες οι αναμετρήσεις ξεκινούν στις 21.45):

Τρίτη (16/2)
Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πτερούπολης
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι

Τετάρτη (17/2)
Γάνδη – Βόλφσμπουργκ
Ρόμα – Ρεάλ Μαδρίτης

Τρίτη (23/2)
Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα
Γιουβέντους – Μπάγερν Μονάχου

Τετάρτη (24/2)
Ντιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι
Αϊντχόφεν – Ατλέτικο Μαδρίτης