Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:29
Κόσμος

Ταϊλάνδη: Το θαύμα έγινε – Βγήκαν από τη σπηλιά όλα τα παιδιά και ο προπονητής

Στην Ταϊλάνδη το θαύμα έγινε και το θρίλερ είχε αίσιο τέλος. Πριν από λίγες ημέρες κανείς δεν πίστευε ότι τα 12 παιδιά και ο προπονητής που είχαν εγκλωβιστεί στα πλημμυρισμένα σπήλαια θα έβγαιναν ζωντανοί. Σήμερα σώθηκαν όλοι!






Το μεσημέρι της Τρίτης βγήκαν όλοι έξω από τη σπηλιά, όπως πρώτα μετέδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης!

Περίπου στις 2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος βγήκαν στο φως το 12ο εγκλωβισμένο παιδί και προπονητής. Στη 1 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, είχε βγει το 11ο παιδί από τη σπηλιά. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο μικρότερος σε ηλικία, ο 11χρονος Chanin Wiboonrungrueng και φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του. Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στο φως είχαν βγει το ένατο και το δέκατο παιδί.

Ολα τα παιδιά μεταφέρονται με φορείο προς τον χώρο για τις πρώτες βοήθειες που έχει στηθεί στην είσοδο της σπηλιάς. Από εκεί με ελικόπτερο μεταφέρονται στο νοσοκομείο της πόλης.

Το κλίμα στο κέντρο επιχειρήσεων είναι πανηγυρικό. Εθελοντές και δημοσιογράφοι κλαίνε και αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλο. Την ώρα που περνούν τα ασθενοφόρα ο κόσμος χειροκροτάει και ζητωκραυγάζει.

Η τελευταία επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε στις 4 τα ξημερώματα. Στο σημείο βρίσκεται και ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός, ο οποίος αποκάλυψε ότι στα παιδιά χορηγήθηκαν αγχολυτικά σκευάσματα για την επιχείρηση και δεν ναρκώθηκαν.Η ανάρτηση των Ταϊλανδών πεζοναυτών στο Facebook όταν διασώθηκε το 9ο παιδί:

Λίγη ώρα αργότερα, έκαναν μία νέα ανάρτηση στην οποία φαίνονται αγριόχοιροι,  μία αντιπαραβολή με το όνομα της ομάδας “Wild Boars” επισημαίνοντας ότι επανενώνονται: