Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 16:36
Τοπικά

Τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στο Βόλο, έτοιμοι για δημοπράτηση






Την ένταξη οδικών – κυρίως – έργων, συνολικού προϋπολογισμού, άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας ανακοίνωσε σήμερα, από το Βόλο, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μαρίνας Χρυσοβελώνη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Αλέξ. Μεϊκόπουλου, Κατ. Παπανάτσιου, Μάκη Μπαλλή και της αντιπεριφερειάχη Μαγνησίας, κ. Δωρ. Κολυνδρίνη. Όπως έγινε γνωστό δε, σύντομα πρόκειται να επισκεφθεί το Βόλο και ο ίδιος ο υπουργός, κ. Σπίρτζης, ο οποίος θα προβεί και σε νέες εξαγγελίες, μεταξύ των οποίων και για έργα που αφορούν τον Σιδηρόδρομο.

Να σημειωθεί πως στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών όπου έγιναν οι ανακοινώσεις, βρέθηκε αρχικά, και ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος είχε κληθεί να παραστεί, ωστόσο αποχώρησε πριν ξεκινήσουν οι δηλώσεις, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι τελικά, επρόκειτο για συνέντευξη τύπου, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των τοπικών φορέων.

Τα έργα

Όσον αφορά στα έργα που ανακοίνωσε ο κ. Δέδες, αυτά είναι, για τον μεν Δήμο Βόλου, η κατασκευή οκτώ κόμβων εντός της πόλης. Για φέτος, χρηματοδοτούνται οι τέσσερις εξ αυτών, με 1,6 εκατομμύρια ευρώ, σε Δημαρχείο, Τελωνείο, ΚΤΕΛ και στην οδό Λαρίσης, ενώ ανάλογο ποσό έχει δεσμευθεί και για την επόμενη χρονιά, ώστε να κατασκευαστούν και οι άλλοι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα πριν το τέλος του χρόνου και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα.

Εξάλλου, για τον Αλμυρό ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση με 450.000 ευρώ της αποκατάστασης του οδικού δικτύου που υπέστη ζημιές από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενώ άλλα 450.000 ευρώ θα διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης.

Άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ θα πάει για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Πηλίου από ζημιές που προκάλεσαν καιρικά φαινόμενα.

Για τον Περιφερειακό

Για τον Περιφερειακό του Βόλου, ο κ. Δέδες δεσμεύθηκε ότι σε επόμενη επίσκεψη θα υπάρξουν ευχάριστα νέα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης, κ. Κολυνδρίνη ανακοίνωσε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη εισόδου στη θέση «Μπουρμπουλήθρα». Η ίδια ωστόσο, έθεσε θέμα απαλλοτριώσεων και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να κατατεθεί ο φάκελος για χρηματοδότηση πριν συντελεστούν απαλλοτριώσεις.

Για τα διόδια

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, ταυτίστηκε με την άποψη ότι το κόστος των διοδίων δημιουργεί παράπλευρους κινδύνους για τους οδηγούς που επιλέγουν να τους παρακάμψουν, ακολουθώντας μη ασφαλείς διαδρομές.

«Ακολουθούμε συγκεκριμένα πολιτική σε σχέση με τα διόδια» δήλωσε ο κ. Δέδες, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, έχουν γίνει ήδη ειδικές συμφωνίες, οι οποίες έχουν περάσει από την Βουλή και αφορούν στην κοινωνική ανακούφιση των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων. Οι συμφωνίες αυτές έχουν ονομαστεί «εμπορική πολιτική» και προβλέπουν μειώσεις στις τιμές των διοδίων, ανάλογα με το πόσες φορές διέρχεται των διοδίων ο χρήστης (φθάνουν μέχρι και το 70%), ενώ σε κάποιους αυτοκινητόδρομους εφαρμόζεται ήδη, και αναμένεται να εφαρμοστεί και στα διόδια των Τεμπών, η δωρεάν διέλευση  για τους κατοίκους των όμορων Δήμων, όταν δεν υπάρχει ασφαλές παράπλευρο δίκτυο για να διέλθουν.