Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 00:28
Κόσμος

Τέλος στην αεροπειρατεία: Ελεύθεροι όλοι οι επιβαίνοντες -Παραδόθηκαν οι δράστες






Μετά από διαπραγματεύσεις οι αεροπειρατές της πτήσης AFRIQIYAH AIRWAYS αποφάσισαν να απελευθερώσουν τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος που κρατούσαν ομήρους, ενώ οι ίδιοι παραδόθηκαν στις Αρχές.

Αρχικά οι αεροπειρατές απελευθέρωσαν γυναίκες, παιδιά και επιβάτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Στη συνέχεια άφησαν ελεύθερους τους άνδρες επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος. Υπενθυμίζεται πως οι δύο δράστες που απειλούσαν να ανατινάξουν το αεροσκάφος ζητούσαν την αποφυλάκιση του γιου του Καντάφι, Σαίφ Αλ-Ισλάμ. Οι δύο αεροπειρατές έχουν ζητήσει άσυλο από τη Μάλτα.

Το χρονικό της αεροπειρατείας
Οι δύο άτομα έκαναν αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη σήμερα το πρωί.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 118 άτομα, 111 επιβάτες (82 άνδρες, 28 γυναίκες, 1 παιδί) και 7 μέλη πληρώματος.

Οι δύο αεροπειρατές αναφέρουν ότι είναι οπαδόι του Καντάφι ανήκουν στην ομάδα Αλφατάχ Αλγκαντίνα και έχουν στα χέρια τους χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αεροπειρατές δέχονται να απελευθερώσουν τους επιβάτες, αν ικανοποιηθεί το αίτημά τους που είναι η απελευθέρωση του γιου του Καντάφι από τη φυλακή.

Πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο υπουργός Μεταφορών της Λιβύης διαπραγματεύεται με τον αεροπειρατή.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ ενημερώνεται συνεχώς για την υπόθεση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονται ήδη περιμετρικά του αεροδρομίου.

Ηδη έχουν απαγορευθεί όλες οι πτήσεις από και προς τη Μάλτα.

H πορεία του αεροπλάνου

Πηγή: iefimerdia.gr