Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 14:30
Άλλες Ειδήσεις

Τέλος οι κωδικοί 12345

Easy Password Concept on Laptop





Πολλά αλλάζουν στους κωδικούς πρόσβασης. Η αρχή έχει ήδη γίνει με πολλές ιστοσελίδες να έχουν κριτήρια για τους κωδικούς πρόσβασης (πχ. κεφαλαία γράμματα, σύμβολα, αριθμούς) ή να αναφέρουν αν ο κωδικός σας είναι αρκετά «δυνατός».

Η Microsoft το πάει ένα βήμα παραπέρα, απαγορεύοντας εντελώς κάποιους κωδικούς πρόσβασης όπως είναι το παλιό κλασικό «12345», το «qwerty» ή η λέξη «password» (ως password).

Σύμφωνα με blog που ανάρτησε η ομάδα της Microsoft, πρόκειται για μία κίνηση που κάνει η εταιρεία προκειμένου να προστατεύσει τους χρήστες της από hackers.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αποφεύγοντας αυτούς τους δημοφιλείς κωδικούς, θα έχετε έναν «δυνατό» κωδικό. Για να δυσκολέψετε τους hackers από το να μπουν στον λογαριασμό σας πρέπει να έχετε έναν συνδυασμό από κεφαλαία και μικρά γράμματα, νούμερα και σύμβολα.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους χρήστες της. Η Google πρόσφατα άρχισε να «δουλεύει» πάνω στην ιδέα οι κωδικοί να αντικατασταθούν από αναγνώριση προσώπου, αποτυπωμάτων και τοποθεσίας.

 

Πηγή: HuffPost.gr