Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:00
LIFE

Τέλος εποχής για το Playboy: Το πρώτο τεύχος χωρίς γυμνό είναι γεγονός!






Τι θα ήταν το Playboy χωρίς γυμνές γυναίκες; Aκούγεται σαν να πρόκειται για ένα περιοδικό αυτοκινήτων χωρίς φωτογραφίες από αυτοκίνητα και οδηγούς.

Στο τεύχος Μαρτίου, το περιοδικό εγκαταλείπει το γυμνό, που από το 1953 που ξεκίνησε η κυκλοφορία του ήταν το κεντρικό θέμα του, με την Marilyn Monroe τότε να ποζάρει για το εξώφυλλο δίνοντας μια αποκαλυπτική συνέντευξη για το… σεξ.

Όπως ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο το περιοδικό αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να βάλει τέλος στο γυμνό. Το Playboy υποστήριξε τότε  πως στην εποχή του διαδικτύου, το γυμνό υπάρχει παντού και η πρόσβαση σε αυτό είναι εξαιρετικά εύκολη.

Έτσι η έντυπη έκδοση του περιοδικού φαίνεται πως ετοιμάζεται να τα «βάλει» με το… διαδίκτυο.

Φυσικά όλα έγιναν με την έγκριση του Χιου Χέφνερ και το πρώτο «ανανεωμένο» τεύχος του κυκλοφορεί τον Μάρτιο του 2016.

Ωστόσο, το περιοδικό λέει πως υπάρχουν ακόμη γυμνές γυναίκες στις σελίδες του απλά η νέα στρατηγική του είναι να αφήνει στην φαντασία των αναγνωστών του κάποια σημεία του γυναικείου κορμιού.

Στο «σαλόνι» του Μαρτίου φιλοξενείται η Dree Hemingway,  η εγγονή του Ernest Hemingway, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και ένα λευκό εσώρουχο τα οποία, για τα δεδομένα του περιοδικού, καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του σώματός της.

Tόσο οι φωτογραφίες της ίδιας όσο και των υπόλοιπων γυναικών που φιλοξενούνται στο περιοδικό δεν έχουν ρετουσαριστεί.

Ήταν πάγια τακτική του  περιοδικού να «πειράζει» τις φωτογραφίες των μοντέλων προκειμένου να φαίνονται τέλειες χωρίς κανένα ψεγάδι πάνω τους. Αυτή η διαδικασία όμως φαίνεται πως έχει περάσει στο παρελθόν μαζί με τις ολόγυμνες φωτογραφίες.