Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:45
Θεσσαλία

Τέλη Σεπτεμβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο για το διάδοχο της Μητρόπολης Λάρισας






Εν αναμονή της επόμενης κίνησης από την κορυφή της ιεραρχίας της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκονται άπαντες οι ενδιαφερόμενοι για τον χηρεύσαντα αρχιερατικό θώκο στη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Οι διεργασίες σε παρασκηνιακό επίπεδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, όμως , όπως σημείωνε σήμερα στο onlarissa.gr, ανώτερη εκκλησιαστική πηγή, «τα πάντα θα κριθούν από τη βούληση του αρχιεπισκόπου και από το κατά πόσο θα θελήσει να προκρίνει μία υποψηφιότητα». Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, τότε χρονικά θα φανεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, δηλαδή λίγες μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη τακτική συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Τότε βάσει της ημερήσιας διάταξης, αναμένεται να κινηθούν και οι διαδικσίες  για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν με την εκλογή Μητροπολίτη Λαρίσης την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά την ακατάσχετη ονοματολογία των τελευταίων μηνών, η ίδια πηγή εξηγούσε με νόημα πως «τα περισσότερα από τα ονόματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι αυτά που συνήθως βλέπουμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις και άλλων Μητροπόλεων στο παρελθόν. Είναι ονόματα που δίνονται για να «καούν».

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο για τους τοπικούς υποψηφίους οι οποίοι εύλογα, λόγω της θέσης τους στη Μητρόπολη Λάρισας, απασχολούν τη σεναριολογία. Το κατά πόσον όμως θα μπορέσει να «σπάσει» η παράδοση που θέλει σε μία τόσο ιστορική και ισχυρή Μητρόπολη όπως αυτή της Λάρισας, να επιλέγεται ρασοφόρος που βρίσκεται «κοντά» στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ιεράς συνόδου, αυτό είναι κάτι που θα φανεί σε περίπου ένα μήνα από σήμερα…

 

 

Πηγή: onlarissa.gr