Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:45
Τοπικά

Σύνοδος Πρυτάνεων στο Βόλο την Πέμπτη 19 Μαΐου- Μεθαύριο Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές






Στο Βόλο φιλοξενείται στο διάστημα από Πέμπτη 19 Μαΐου έως το Σάββατο 21 Μαΐου, η σύνοδος Πρυτάνεων. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη με τις γραμματείες των Επιτροπών Ερευνών, θα συνεχιστούν την Παρασκευή με τους προέδρους των Επιτροπών Ερευνών και τους πρυτάνεις και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το βράδυ.

Η Σύνοδος Πρυτάνεων διεξάγεται ξανά στο Βόλο μετά από πέντε χρόνια. Τα οικονομικά θέματα αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν και σε αυτή τη Σύνοδο Πρυτάνεων, καθώς τα ΑΕΙ χρειάζονται μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση.

 

Οι φοιτητικές εκλογές

Στο μεταξύ στις κάλπες προσέρχονται μεθαύριο Τετάρτη οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ανάδειξη των νέων διοικητικών συμβουλίων στους φοιτητικούς συλλόγους. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ.

Μέχρι και σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις και εκλέγουν τις εφορευτικές επιτροπές που θα διεξάγουν τις εκλογές, ενώ ανακηρύσσονται και οι υποψήφιοι από τις παρατάξεις.

Τουλάχιστον έξι φοιτητικές παρατάξεις. ΑΦΡ, ΔΑΠ, ΠΚΣ, ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ, Φοιτητική Συμμαχία αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιούνται φέτος πολύ πιο αργά σε σχέση με άλλες χρονιές λόγω του Πάσχα που επίσης γιορτάστηκε αργά φέτος. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το προεκλογικό κλίμα είναι ιδιαίτερα υποτονικό σε βαθμό που να νομίζει κανείς ότι δεν επίκεινται εκλογές σε μια εβδομάδα.

Τα τελευταία χρόνια κυρίαρχη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές είναι το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα που αποχώρησε από την ΠΑΣΠ, όταν υπογράφηκε το μνημόνιο το 2010. Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ενίοτε η ΔΑΠ και η ΠΚΣ.