Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:57
Τοπικά

Σύλληψη σπείρας Ρουμάνων κλεφτών στον Βόλο που «χτυπούσαν» καταστήματα






Στη σύλληψη σπείρας Ρουμάνων κακοποιών, αποτελούμενος από δυο γυναίκες και δυο άντρες, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά τις κλοπές που έκαναν σε εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανακοινώθηκε πρόκειται για δύο 38χρονες, έναν 67χρονο και έναν 18χρονο, που δρώντας με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα, στη μία περίπτωση, και ένα κινητό τηλέφωνο, στην άλλη.

Στο πρώτο κρούσμα οι τέσσερις συλληφθέντες μετέβησαν σε πρατήριο άρτου που διατηρεί η μητέρα του 18χρονου, και οι δύο γυναίκες προσποιήθηκαν πως ήθελαν να αγοράσουν ποτά και αναψυκτικά. Πραγματοποίησαν όντως την προμήθεια και έδωσαν στην ιδιοκτήτρια ένα χαρτονόμισμα των 100  ευρώ για τις αγορές τους και πήραν ρέστα 90 ευρώ.  Στη συνέχεια, όμως, προφασίστηκαν πως ήθελαν να αγοράσουν και άλλα είδη και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφεραν να πάρουν πίσω το πρώτο χαρτονόμισμα των  100  ευρώ που είχαν δώσει.

Επόμενος στόχος τους ήταν ένα κατάστημα οπτικών ειδών στον Βόλο ιδιοκτησίας 53χρονης.  Πάλι στο κατάστημα μπήκαν οι δύο γυναίκες και προσποιήθηκαν τις πελάτισσες.  Απασχόλησαν την υπάλληλο του καταστήμαςτος και κατάφεραν να κλέψουν ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις κακοποιούς και να τους οδηγήσουν στο τμήμα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και θα αποδοθούν στους νόμιμους δικαιούχους τους.  Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.