Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:21
Θεσσαλία

Σύλληψη αρχαιοκάπηλων στην Καρδίτσα

Young man in handcuffs





Συνελήφθησαν σήμερα (06-10-2017) το πρωί στη ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας, δύο Ελληνες, ηλικίας 34 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί αρχαιοτήτων και περί όπλων.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

δύο χάλκινα νομίσματα, ένα σιδερένιο μαχαιρίδιο, ένα σιδερένιο καρφί, ένας μολύβδινος ατρακτόσχημος πεσσός, ένα μολύβδινο αντικείμενο και τρία χάλκινα ελάσματα, τα εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων, καθώς και

τρία μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλου.

Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια κατοχής, ένας ανιχνευτής μετάλλου και δύο χάλκικα ανάγλυφα ελάσματα, τα οποία επίσης εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοτήτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Πηγή: onlarissa.gr