Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 09:45
Τοπικά

Σχολικά γεύματα σε 18 δημοτικά σε Βόλο και Ν. Ιωνία






Το μεσημεριανό τραπέζι θα στρώνεται από αύριο Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο… σχολείο για μαθητές 18 δημοτικών σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» του Υπουργείου Παιδείας.

Πέρυσι περισσότεροι από 1.500 μαθητές 18 σχολείων απολάμβαναν το μεσημεριανό τους στο σχολείο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος των μαθημάτων. Φέτος το πρόγραμμα απευθύνεται συνολικά σε 153.244 μαθητές, 950 σχολείων, 63 Δήμων όλης τη χώρας.

Μετά τον ανοιχτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό, το πρόγραμμα αναπτύσσεται εντός της επόμενης εβδομάδας σε 831 σχολεία όλης της επικράτειας, καλύπτοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το 90% των μαθητών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Την Δευτέρα, ζεστό γεύμα θα έχουν οι μαθητές 763 σχολείων, ενώ την Πέμπτη μπαίνουν στο πρόγραμμα άλλα 68 σχολεία. Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα εντός των επόμενων ημερών. Το γεύμα θα παρατίθεται σε όσα παιδιά προσκόμισαν βεβαιώσεις των γονέων τους ότι επιθυμούν να σιτίζονται στο σχολείο.

Το… τραπέζι θα στρώνεται και θα γίνεται καθημερινά το μισάωρο, από τη 1:15 έως τη 1:45μ.μ. Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» διαρκεί ως τις 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, οπότε και αποχωρούν από το σχολείο.

Για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» λήγει, όπως προβλέπεται από το ισχύον πρόγραμμα του Ολοημέρου, στις 14.00. Σε κάθε σχολείο έχει συγκροτηθεί επιτροπή παραλαβής των γευμάτων που θα έρχονται μέσω αναδόχου πακεταρισμένα.

Η κάθε επιτροπή απαρτίζεται από τον διευθυντή του εκάστοτε σχολείου και δύο εκπαιδευτικούς , που ελέγχουν αν ο αριθμός των γευμάτων είναι σωστός, αλλά και την ποιότητά τους κι αν είναι φρέσκα, ενώ επίσης καταγράφουν τυχόν αλλεργίες και δυσανεξίες των παιδιών και ενημερώνουν τον συντονιστή.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα σχολικά γεύματα συμμετέχουν τα εξής 18 σχολεία από τη Μαγνησία: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 8ο, 9ο, 10ο και 11ο δημοτικά σχολεία Ν. Ιωνίας και 14ο, 15ο, 17ο, 18ο, 19ο, 24ο, 29ο και 9ο δημοτικά σχολεία Βόλου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, δήλωσε: «Η παιδική προστασία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής της Κυβέρνησης. Αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι η κοινωνική καταγωγή δεν μπορεί να καθορίζει το μέλλον του κάθε παιδιού. Πιστεύουμε ότι τα μέτρα για το παιδί πρέπει να είναι οριζόντια και να μην απευθύνονται μόνο στην ακραία φτώχεια.

Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων, αναπόσπαστο πλέον κομμάτι των πολιτικών μας για το παιδί, συνέβαλε όχι μόνο στη μείωση της παιδικής φτώχειας, αλλά και στην εμπέδωση και διάδοση μίας κουλτούρας συλλογικότητας και αλληλεγγύης εντός της σχολικής κοινότητας».

 

 

Πηγή: Ταχυδρόμος