Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 19:08
Τοπικά

Σφυροκόπημα Αχ. Μπέου σε Σκοτινιώτη – Ξηρακιά για ΕΡΓΗΛ

xr:d:DAFw8oz6eCo:3,j:6072383858837078303,t:23101110





Στην υπόθεση ΕΡΓΗΛ και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν διαχρονικά αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αχιλλέας Μπέος.
Ο Δήμαρχος Βόλου αναφέρθηκε αρχικά στην Επιτροπή Ξηρακιά και στο γεγονός ότι αυτή η Επιτροπή ενίσχυσε τη θέση της ΕΡΓΗΛ. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η Επιτροπή Ξηρακιά, ο οποίος είναι λαλίστατος τελευταία από το βήμα που του δίνουν τα ΜΜΕ, και καλά κάνουν, το 2014 αποδείχθηκε παράνομη από το Εφετείο της Λάρισας και επιβάρυνε την υπόθεση με καταδικαστικές για την ΔΕΥΑΜΒ αποφάσεις, τις οποίες τώρα επικαλείται η ΕΡΓΗΛ. Στην ουσία δηλαδή αυτή η Επιτροπή ενίσχυσε τη θέση τη ΕΡΓΗΛ. Οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, κάλεσαν τον Ξηρακιά να υπογράψει την παραλαβή του έργου το 2012 και εκείνος δεν υπέγραψε, με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η αυτοδίκαιη παραλαβή του έργου».
Ο κ. Μπέος αναφέρθηκε και στην αγωγή που κατατέθηκε από την Δημοτική Επιχείρηση κατά της Τράπεζας Πειραιώς για το 1.400.000 ευρώ που έδωσε στην ΕΡΓΗΛ. «Η σημερινή δημοτική αρχή έκανε 32 δικαστικές ενέργειες ενάντια στους νταβατζήδες της ΕΡΓΗΛ που θέλουν να κλέψουν τον Βόλο. Σε σχέση με το τίποτα που έκανε ο κ. Σκοτινιώτης, δίνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ για να μην προχωρήσει η όλη διαδικασία. Στην ουσία κέρδισε χρόνο επί των ημερών του, για να μη σκάσει στα χέρια του η βόμβα, ο ατσαλάκωτος. Εξαπάτησε την πόλη. Υπάρχει χειρότερος άνθρωπος από αυτόν; Και ρωτώ: Με ποια απόφαση έδωσε αυτό το εκατομμύριο; Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου; Υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ; Όχι. Σιωπηλά το έδωσε. Σκοτεινά. Μόνος του. Και να μου κάνει μήνυση άμα λέω ψέματα.»
Τέλος, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στη φημολογία για ιδιωτικοποίηση του νερού στον Βόλο λέγοντας: «Εμείς λέμε να περιέλθει στον Δήμο η ΔΕΥΑΜΒ, για να αποφύγουμε την είσπραξη των χρημάτων από την ΕΡΓΗΛ. Ποια ιδιωτικοποίηση; Είναι ιδιώτης ο Δήμος Βόλου;»