Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:33
Παραπολιτικά

ΣΥΡΙΖΑ για Γαργάλα: Ποιος ασχολείται με αυτόν;






Διαβάζω το ρεπορτάζ της συναδέλφου Βάσως Κυριαζή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την παραίτηση του Κώστα Γαργάλα από το ΣΥΡΙΖΑ και συγκινούμαι. Τέτοια αδιαφορία, τέτοια υποτίμηση για ένα αγωνιστή του βεληνεκούς ενός Γαργάλα; Διαβάστε και κλάψτε (ή από στενοχώρια ή από γέλιο) μαζί μας:

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δεν κρίνει σκόπιμο να ασχοληθεί με την παραίτηση του Κων. Γαργάλα. Το θέμα υποβαθμίζεται πλήρως, ενώ ο Συντονιστής του κόμματος Κων. Βογιατζής που ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ήταν σαφής: «Ουδέν σχόλιο του κόμματος για τις διάφορες αποχωρήσεις μελών» ήταν η χαρακτηριστική του επισήμανση του Συντονιστή της Νομαρχιακής του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση Γαργάλα από την κομματική ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ υποβλήθηκε εγγράφως στην οργάνωση του κόμματος στη Ν. Ιωνία.

«Δεν κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει συζήτηση και τοποθέτηση επί του θέματος. Οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές. Πολιτική επιλογή είναι η ενασχόληση και η ένταξη σε ένα χώρο, πολιτική επιλογή και η αποχώρηση» σημείωσε επίσης ο κ. Βογιατζής «κλείνοντας το θέμα εκεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν περαιτέρω με το θέμα Γαργάλα και αυτό, όπως τονίζεται, επειδή εκτιμούν ότι δεν δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα στη λειτουργία και την πολιτική δραστηριότητα του κόμματος.

Δεν είναι μάλιστα λίγοι εκείνοι που ρωτήθηκαν σχετικά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να σχολιάσουν το θέμα και αρνήθηκαν ευγενικά υπογραμμίζοντας ότι «δεν έχει νόημα να δοθεί βάση στους ισχυρισμούς που επικαλείται ο κ. Γαργάλας για να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπάρχουν προβλήματα και ανοιχτά μέτωπα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η οργάνωση».