Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:11
Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑίοι μέσα στην τρελή χαρά: Έρχεται η…ανάπτυξη!






Αισιόδοξος ότι το 2017 θα είναι η χρονιά που η ελληνική οικονομία θα πάρει το δρόμο της ανάπτυξης, όπως συμφωνούν και οι ειδικοί, δήλωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Σκορίνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Βόλο, τον οποίο επισκέφθηκε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του κόμματος που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτός είναι και ο ένας εκ των δύο βασικών στόχων που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για το επόμενο διάστημα, μαζί με την προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, για τις οποίες έχει ήδη αρχίσει να επιδεικνύεται φροντίδα, μέσω της αξιοποίησης σχετικών προγραμμάτων.

«Κατά τον χρόνο που μεσολάβησε από το ένα συνέδριό μας στο άλλο, συνέβησαν συγκλονιστικά γεγονότα. Παραλάβαμε μια χώρα κλινικά νεκρή και μια κοινωνία στα όριά της» τόνισε ο κ. Σκορίνης, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό και προσθέτοντας ότι παρόλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται το συμβαίνει γύρω του καθώς δεν αποκόπηκε ποτέ από την ελληνική κοινωνία.

Αναφερόμενος στην κρίση που μαστίζει την χώρα μας από το 2009, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δύο είναι τα βασικά αποτελέσματα που άφησε πίσω της, τον συνδυασμό των οποίων χαρακτήρισε μάλιστα, ως «πυρηνική βόμβα». Αυτά είναι, οι 250.000 επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο και οι 1.000.000 άνεργοι που προστέθηκαν σε αυτούς που ήδη υπήρχαν.

Στην ζοφερή αυτή κατάσταση, ο κ. Σκορίνης αντιπαρέθεσε την αύξηση των θέσεων εργασίας, κατά τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  την μείωση της ανεργίας από το 26% στο 23%, καθώς και την διαφαινόμενη προοπτική, το ποσοστό της ύφεσης να είναι μικρότερο από αυτό που είχε προϋπολογιστεί, κλείνοντας – πιθανότατα – και με θετικό πρόσημο, της τάξης του 0,2%).

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση απλά διαχειρίζεται μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση – όπως διατείνονται κάποιοι – λέγοντας ότι σε πολλά ζητήματα έχει αφήσει το αριστερό του αποτύπωμα, όπως, για παράδειγμα, στην σύγκρουσή του με τους καναλάρχες, τις λίστες φοροδιαφυγής και στο άνοιγμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Ο σοσιαλισμός, όπως εμείς τον εννοούμε, δεν μπορεί να εφαρμοστεί υπό τις παρούσες συνθήκες» επισήμανε ο κ. Σκορίνης, παραδεχόμενος ωστόσο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό εποπτεία, εξαιτίας της οποίας περιορίζονται οι χειρισμοί που μπορεί να κάνει.

Παρόλα αυτά, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση ήταν η μόνη που αντέδρασε στην λιτότητα που επέβαλε η γερμανική Ευρώπη.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν ό,τι τους ζητούσαν. Εμείς κάνουμε διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η διαφορά μας» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Σκορίνης.