Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 19:50
Τοπικά

Συνεχίζουν τον “κλεφτοπόλεμο”με το Πανεπιστήμιο οι αντιεξουσιαστές- Με μπογιές κατά εταιρειών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό






Μπογιές πέταξαν στα γραφεία της τεχνικής εταιρείας που συμμετείχε στο διαγωνισμό της επέκτασης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αντιεξουσιαστές που αντιδρούν στο έργο. Επιπλέον έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας που στεγάζεται η εταιρεία κατά τη διάρκεια της νύχτας στέλνοντας μήνυμα ότι οι επιλογές αυτές του Πανεπιστημίου κοστίζουν. 

Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται μία από τις εταιρείες, στην οδό Μικρασιατών, πίσω από το ΤΕΕ Μαγνησίας, όπως επίσης και σε εταιρεία στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου με Περραιβού. Όπως έγινε γνωστό, ανάλογες επιθέσεις σημειώθηκαν και σε άλλες 4 εταιρείες, οι οποίες επίσης συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντιεξουσιαστές είχαν ακυρώσει τον διαγωνισμό για έργο την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιώντας κατάληψη του κτιρίου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου και τραυματιζοντας υπάλληλο.

Μήνυση κατ’ αγνώστων για τα επεισόδια

Στο μεταξύ μήνυση κατ’ αγνώστων για το επεισόδιο που έγινε στις 18 Ιουλίου στα γραφεία του Π.Θ. κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο πρύτανης του Ιδρύματος. Η μήνυση στρέφεται κατά αυτών που προπηλάκισαν υπάλληλο του ιδρύματος και προκάλεσαν φθορές στην προσπάθειά τους να ακυρώσουν διαγωνισμό. Η Εισαγγελία θα παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Από την Εισαγγελία θα διερευνηθούν αν προκλήθηκε σωματική βλάβη στην υπάλληλο και αν διαταράχθηκε η λειτουργία δημόσιας υπηρεσίας.
Η Ασφάλεια αναμένεται να καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν καταθέσεις. Επίσης θα διερευνηθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
ert