Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 08:12
Θεσσαλία

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 45χρονο που έκλεψε τη Μονή Αγ.Παντελεήμονα






Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του 45χρονου υπηκόου Ρουμανίας, που το μεσημέρι της περασμένης Μεγ. Δευτέρας εγκατέλειψε την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στην Αγιά, έχοντας κλέψει – μεταξύ άλλων – οστά Αγίου, κειμήλια και μετρητά.

Χθες από τη Μονή διευκρινίσθηκε ότι ο 45χρονος βρισκόταν στο μοναστήρι ως «φιλοξενούμενος» και πως «δεν ήταν δόκιμος μοναχός» αλλά «είχε εκφράσει την επιθυμία να γίνει».

Το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως ο 45χρονος ήταν γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. από κλοπή που σημειώθηκε σε ναό της Αίγινας στο παρελθόν.

Όπως είναι γνωστό, ο 45χρονος, τον περασμένο Φεβρουάριο κατέφυγε στη Μονή του Αγ. Παντελεήμονα Αγιάς ζητώντας εργασία ενώ όπως διευκρινίζεται από το μοναστήρι «είχε δηλώσει την επιθυμία να γίνει μοναχός». Μάλιστα με την καλοσύνη του και την ευγένειά του κατάφερε να πείσει τους μοναχούς για τις προθέσεις του που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν ήταν και τόσο αγνές.
Έτσι απέκτησε πρόσβαση σε όλους τους χώρους της Μονής ενώ με την καθημερινή του πρακτική, έπειθε ολοένα και περισσότερο τους ανυποψίαστους μοναχούς ότι θα ενταχθεί στην κοινότητά τους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα ωστόσο, που ηγούμενος και μοναχοί έπρεπε να απουσιάσουν στη Θεσσαλονίκη, ο 45χρονος βρήκε την ευκαιρία να εγκαταλείψει το μοναστήρι, δηλώνοντας σε εργάτες που εκείνη την ώρα εκτελούσαν εργασίες ότι θα πάει στον Τύρναβο που του «είχαν τάξει ένα αρνί».

Στην πραγματικότητα ωστόσο ο 45χρονος, είχε καλέσει ταξί από την Αγιά για να τον μεταφέρει ως την Πλατεία Λαού στη Λάρισα, όπως και έγινε. Με τη διαφορά ότι στις βαλίτσες του κουβαλούσε κλοπιμαία από τη Μονή. Μια ασημένια λειψανοθήκη με ελάχιστα λείψανα Αγίου, δυο εικόνες της Παναγίας του 18ου αιώνα, δυο Ευαγγέλια του 19ου αιώνα, έναν φορητό υπολογιστή αλλά και 4.000 ευρώ που εντόπισε ψάχνοντας σε διάφορα μέρη του μοναστηριού.

Μοναχοί κατήγγειλαν το ίδιο βράδυ την απουσία του 45χρονου διαπιστώνοντας την κλοπή ενώ τη Μεγ. Τρίτη ο ηγούμενος της Μονής, υπέβαλε μήνυση εναντίον του στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς. Από τη μέχρι τώρα έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο 45χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές στο παρελθόν με αφορμή κλοπή σε ναό της Αίγινας.

Χθες από τη Μονή διευκρινίσθηκε προς την «Ε» ότι ο 45χρονος βρισκόταν στο μοναστήρι ως «φιλοξενούμενος» και πως «δεν ήταν δόκιμος μοναχός. Είχε εκδηλώσει την πρόθεση να γίνει δόκιμος μοναχός αλλά αυτή η διαδικασία δεν είχε κινηθεί ακόμη» για να εξετασθεί το αίτημά του.

 

Πηγή www.eleftheria.gr