Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024 00:23
Τοπικά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Μαγνησία






Συνεχίζεται από σήμερα Δευτέρα 1 Αυγούστου το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών που βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα του ένατου κύκλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα κίνησης, τη Δευτέρα τα συνεργεία θα κάνουν δειγματοληψίες για εντοπισμό εστιών, ψεκαστικές εφαρμογές προνυμφοκτονίας και έλεγχο αποτελεσματικότητας των ψεκασμών στο Δήμο Βόλου στη Δ.Ε. Αρτέμιδας (εκβολή χειμάρρου Βρύχωνα, εκβολή ρέματος Κουφάλας), στο Μαλάκι, στη ΔΕ Αγριάς(Βάλτος, Σουτραλί, εκβολή χειμάρρου Ματσάγγου), στη ΔΕ Αισωνίας (χείμαρρος Ξεριά), στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα, στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, στη ΔΕ Ν. Ιωνίας, κατά μήκος του χειμάρρου Ξηριά, στο χώρο στάθμευσης στα Πλατανίδια και στη Ν. Αγχίαλο, περιοχή Δημητριάς.

Την Τρίτη 2 Αυγούστου θα γίνουν ψεκασμοί και έλεγχοι στο Δήμο Σκιάθου (Ξάνεμος, Βρωμόλιμνος, Άλος Αγ. Παρασκευής, Κουκουναριές, ρέμα Τρούλου, βιολογικός καθαρισμός Σκιάθου και Κουκουναριών). Την Τετάρτη έχει σειρά ο Δήμος Αλοννήσου και οι περιοχές Πατητήρι, Αγ. Γεώργιος, Λιμνοδεξαμενές, Αγ. Δημήτριος, ΧΥΤΑ, καθώς και φρεάτια ομβρύων. Θα ακολουθήσει την Πέμπτη 4 Αυγούστου ο Δήμος Σκοπέλου και οι περιοχές βιολογικός καθαρισμός, Αγ. Ρηγίνος, Αλούπι, ΧΥΤΑ, Μηλιές, Σφαγεία, Γλώσσα, Έλιος (δεξαμενές και βιολογικός καθαρισμός) και Λιμνονάρι, ενώ την Παρασκευή θα γίνει έλεγχος και ψεκασμός στα φρεάτια ομβρύων.