Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 04:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται το θρίλερ με τις τηλεοπτικές άδειες-Κλείνει 48ωρο η δημοπρασία






Ομαλά συνεχίζεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η μαραθώνια διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, βρίσκονται στη ΓΓΕΕ εδώ και περίπου 48 ώρες. Μπήκαν το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σταδιακά, ανά 10 λεπτά ο κάθε υποψήφιος και στις 9 ξεκίνησε η δημοπρασία.

Οι πληροφορίες ήθελαν την πρώτη ημέρα να δημοπρατήθηκαν οι δύο πρώτες άδειες και ότι χθες, Τετάρτη, μέχρι το βράδυ, είχε «κλειδώσει» και η τρίτη άδεια και απέμενε η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας. Ωστόσο, άλλες, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τρίτη δημοπρατήθηκε μόνο η πρώτη άδεια, καθώς χρειάστηκαν 15 ώρες για να υπάρξει πλειοδότης και ότι χθες το πρωί ξεκίνησε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο διήρκεσε η διαδικασία.

Ετσι, ενώ αναμενόταν χθες να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει λευκός καπνός πριν το μεσημέρι, σήμερα.

Παρά τα σενάρια, ουδείς, ωστόσο, γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας θα συνταχθεί πρακτικό αλλά και η επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας θα αναφέρονται οι τέσσερις πλειοδότες και το ποσό έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν οι άδειες.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

 

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι εξής υποψήφιοι:

  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
  • ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

 

Eπεισοδιακή ημέρα χθες έξω από τη ΓΓΕΕ 

 

Εντωμεταξύ, η χθεσινή ημέρα έξω από τη ΓΓΕΕ ήταν επεισοδιακή. Από τις 9 το πρωί άρχισε η θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων στην πόρτα της ΓΓΕΕ. Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν γίνει από πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς και τον κ. Καλογρίτσα και στρέφονταν είτε κατά της διαδικασίας, είτε κατά άλλων υποψηφίων.

Συνολικά θυροκολήθηκαν 10 αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων.

  • Η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
  • Του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων.
  • Του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη.
  • Του MEGA κατά της όλης διαδικασίας.
  • Ο ΣΚΑΪ θυροκόλλησε πέντε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, μία κατά της γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και ακόμη 4, μία για κάθε ένα εκ των νέων σχημάτων που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
  • Ο Καλογρίτσας κατά των υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών

 

Drones και ελικόπτερα πάνω από τη ΓΓΕΕ 

 

Εντωμεταξύ, επεισοδιακό ήταν και το βράδυ έξω και… πάνω από τη ΓΓΕΕ

Το drone πέταξε πάνω από το κτίριο και αρκετές φορές το πλησίασε, με τους ανθρώπους της ΓΓΕ να αναστατώνονται από την παρουσία του και τις κινήσεις του, ενώ παραμένει άγνωστος ο κάτοχος του.

Το drone μάλιστα έφτασε στο ύψος των παραθύρων του 3ου και 4ου ορόφου της Γενικής Γραμματείας, έμεινε εκεί για λίγο και στη συνέχεια πέταξε προς άγνωστη κατεύθυνση με τους αστυνομικούς να προσπαθούν μάταια να εντοπίσουν τόσο τον χειριστή του όσο και το σημείο από το οποίο αυτός το κατηύθυνε.

Λίγη ώρα μετά ένα δεύτερο drone πέταξε ξανά προς το κτίριο με την ΕΛΑΣ να… βγάζει δικό της drone το πλησίασε και το απομάκρυνε.

Το πιθανότερο είναι ότι και τα δύο drones ήταν από τηλεοπτικούς σταθμούς που ήθελαν να έχουν τηλεοπτικά πλάνα από τα παράθυρα και το εσωτερικό του κτιρίου.

Αμέσως μετά ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε πάνω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για την τήρηση της τάξης.

Πηγή: iefimerida.gr