Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 13:19
Τοπικά

Συνεχίζεται η επισιτιστική βοήθεια από το Δήμο Βόλου






Εκατοντάδες δικαιούχοι σπεύδουν από χθες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου για να παραλάβουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η διανομή συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο από τις 9 το πρωί μέχρι και τη μία μετά το μεσημέρι. Σε επίπεδο Δήμου Βόλου ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων φτάνει τις 7.704 άτομα, ενώ σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας οι δικαιούχοι είναι 10.044.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν σακούλες, οι οποίες περιέχουν διάφορα τρόφιμα και είδη πρώτης και βασικής ανάγκης.
Τόσο σήμερα, όσο και αύριο Παρασκευή η διανομή θα πραγματοποιηθεί από 09.00 έως 13.00 στον χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Ολυμπιονίκη Αγνώντα με Κουρουνιώτη 20.
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσέρχονται με την ταυτότητά τους και τον αριθμό αίτησης ή αν κωλύονται, οποιοσδήποτε άλλος αντί για αυτούς επιδεικνύοντας την αίτηση και εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής.
Πρόκειται για μία ακόμα διανομή που γίνεται την τρέχουσα χρονιά και σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Βόλου «η διανομή είναι προγραμματισμένη να γίνεται μια φορά τον μήνα. Τα τρόφιμα και τα προϊόντα βασικής υγιεινής τα προμηθεύεται ο Δήμος από το υπουργείο Εργασίας και διανέμονται ποσότητες τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την καθημερινή υγιεινή».
Από φορείς και δικαιούχους σε πανελλαδικό επίπεδο προτείνεται προς την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή η διανομή να γίνεται μέσω κάρτας και όχι με την παρωχημένη πρακτική της σακούλας.
Ωφελούμενοι των παροχών είναι:
-Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή σε χηρεία), που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση και δεν εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες των εξαρτώμενων μελών.
-Οικογένεια, δηλαδή ενότητα φυσικών προσώπων, που περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη ή ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι, το οποίο έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη.