Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 08:36
Τοπικά

Συνεχίζει να μεροληπτεί σε βάρος του Βόλου o Περιφερειάρχης, που συμπεριφέρεται σαν Νομάρχης Λάρισας






Συνεχίζει την από κάθε άποψη απαράδεκτη, παράλογη και προκλητική του στάση έναντι του Βόλου και της Μαγνησίας, ο Περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, την ίδια ώρα που έχει θέσει το σύνολο των υπηρεσιών, που έχει υπό τον έλεγχό του, στη διάθεση της πόλης του, της Λάρισας, προκειμένου καλύψει καθυστερήσεις και παραλείψεις των εκεί τοπικών αρχών.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή σχόλια και ερωτήματα που τέθηκαν σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, για την υποβολή πρότασης, από το Δήμο Βόλου, για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων Περιφερειακής Ενότητας βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προς το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, και όχι προς την Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι τούτο έγινε με γνώμονα την άμεση προώθηση του έργου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απεμπολούμε το δικαίωμά μας να υποβάλλουμε παράλληλα πρόταση, κάτι που βεβαίως θα πράξουμε, ευθύς ως ο Περιφερειάρχης Λάρισας δεήσει και ανοίξει την σχετική πρόσκληση!

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την κοντόφθαλμη, μικρόψυχη και κουτοπόνηρη λογική του Περιφερειάρχη Λάρισας, που καθυστερεί τις διαδικασίες ανοίγματος της πρόσκλησης, από τη Διαχειριστική Αρχή Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ, καίτοι υπάρχουν κωδικοί και πιστώσεις για χρηματοδότηση, γιατί – προφανώς – δεν είναι έτοιμη η αγαπημένη του Λάρισα και έτσι βλέπει τον κίνδυνο το σύνολο των πόρων του προγράμματος να διατεθεί στο Βόλο! Την ίδια, δηλαδή πολιτικά ανέντιμη και προκλητική στάση, απέναντι στην κοινωνία του Βόλου, που τήρησε στο έργο της ζωνοποίησης του δικτύου ύδρευσης, τηρεί και εδώ. Όπως και με το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης, όπου καθυστερεί η απόφαση ένταξης του στρατηγικού σχεδίου που έχουμε υποβάλλει, γιατί η Λάρισα καθυστερεί την υποβολή των αναγκαίων μελετών, με κίνδυνο να χαθούν κρίσιμες προθεσμίες του ΕΣΠΑ.

Βεβαίως και οι πολιτικάντικες αυτές συμπεριφορές, που δεν συνάδουν με αυτές που οφείλει να έχει ένα υπεύθυνος πολιτικός, όπως ο ίδιος συχνά πυκνά αυτοχαρακτηρίζεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν το Δήμο Βόλου και τον αγώνα του να προχωρήσει και να υλοποιήσει σημαντικά έργα πνοής για την περιοχή μας, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις και τις διαθέσεις ενός τοπικού κομματάρχη, όπως αποδεικνύεται ο Περιφερειάρχης Λάρισας. Γι αυτό και ο φάκελος μας υποβλήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο για να εξεταστεί η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Ενημερώνοντας τους πολίτες του Βόλου, όπως έχουμε υποχρέωση, για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τη σοβινιστική στάση του περιφερειάρχη σε βάρος της Μαγνησίας, καλούμε παράλληλα όσους τιμήθηκαν από το λαό της Μαγνησίας με αιρετά αξιώματα, να φανούν αντάξιοι αυτών και να λειτουργήσουν υπέρ των δικαίων αιτημάτων της περιοχής μας, ασκώντας τις πιέσεις που πρέπει και εγκαταλείποντας τακτικές εξυπηρέτησης των προσωπικών μικροσυμφερόντων και ιδιοτελών επιδιώξεων.

Οι πολίτες του Βόλου δεν θα συγχωρήσουν όσους «μήδισαν» και «αλληθωρίζουν» προς την πλευρά ενός Περιφερειάρχη, που μόνο ως τέτοιος δεν λειτουργεί, αλλά αντίθετα καθημερινά αποδεικνύεται ένας καλός Νομάρχης Λάρισας, όπου είναι γνωστό στον καθένα, βρίσκονται τα τωρινά και μελλοντικά σχέδια και συμφέροντά του. Ως εδώ η ντροπή, δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλη υποβάθμιση και παραγκωνισμό της πόλης μας.