Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 10:56
Κόσμος

Συνελήφθη 29χρονος στην Γερμανία που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα με φορτηγό σε παγοδρόμιο






Τρομοκρατική επίθεση σε παγοδρόμιο με φορτηγό μέσα στις γιορτές φέρεται να σχεδίαζε ένας 29χρονος Γερμανός υπήκοος.

Ο νεαρός συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στην Καρλσρούη της Γερμανίας.

Ο 29χρονος άνδρας που σχεδίαζε να αιματοκυλήσει την πατρίδα του,σύμφωνα με τις αρχές, έχει βοηθήσει  κι άλλες φορές το «Ισλαμικός Κράτος», στο οποίο εκτιμάται πως ήταν μέλος του.

Στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2015 ο έφτιαξε και διένειμε βίντεο προπαγάνδας για το Ι.Κ., ενώ προπαγάνδιζε υπέρ της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης σε πολλά «chat rooms», όπου εξηγούσε πώς μπορεί κανείς να καλύψει την διεύθυνση IP του και να χρησιμοποιήσει εφαρμογές μηνυμάτων χωρίς να μπορεί να εντοπιστεί.

Τον Ιούνιο του 2015 ο άνδρας εγκατέλειψε τη Γερμανία και μετέβη στο Ιράκ, για να επιστρέψει τον Μάρτιο του 2016 και να ταξιδέψει εκ νέου στο Ιράκ τρεις μήνες αργότερα.

Εκεί εκτιμάται ότι έγινε μέλος του «Ισλαμικού Κράτους», εκπαιδεύτηκε σε πυροβόλα όπλα και κατασκόπευε για λογαριασμό της οργάνωσης πιθανούς στόχους στην ιρακινή πόλη Ερμπίλ.

Από τον Ιούλιο του 2017 βρισκόταν και πάλι στην Γερμανία και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα των ερευνών, μελετούσε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος με βαρύ όχημα εναντίον περιπτέρων τα οποία είχαν στηθεί για τα Χριστούγεννα γύρω από υπαίθριο παγοδρόμιο στην Πλατεία Σλος της Καρλσρούης.

Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο υπέβαλε αιτήσεις πρόσληψης σε ταχυδρομικές εταιρείες και εταιρείες κούριερ ως οδηγός – χωρίς όμως επιτυχία.

Πηγή:  iefimerida.gr