Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:09
Τοπικά

Συνελήφθη στη Νέα Αγχίαλο ένας από τους ληστές που σκότωσαν 93χρονη στους Σοφάδες






Συνελήφθη σε παραλία της Ν. Αγχιάλου, ένας 19χρονος αθίγγανος, ο οποίος με δύο 20χρονους συνεργούς του κατηγορούνται για τη δολοφονία μιας 93χρονη γυναίκας στους Σοφάδες Καρδίτσας, την περασμένη Παρασκευή.

Οι δράστες κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ληστεία, ενώ η 93χρονη πέθανε μετά από τα χτυπήματα που δέχθηκε από τους δράστες.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, εξιχνιάστηκε άμεσα από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας, το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, η ανθρωποκτονία 93χρονης Ελληνίδας, η οποία είχε βρεθεί νεκρή την περασμένη Παρασκευή, στο σπίτι της στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο 20χρονοι και ένας 19χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της ληστείας.

Από την αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι οι τρεις δράστες, τις πρωινές ώρες της 22-07-2016 μπήκαν από ξεκλείδωτη είσοδο στο σπίτι της 93χρονης με σκοπό τη ληστεία, την ακινητοποίησαν και με τη χρήση σωματικής βίας, εξαιτίας της οποίας επήλθε ο θάνατός της, έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 600 €.
Μετά την ταυτοποίηση των δραστών διενεργήθηκαν εκτεταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν σε περιοχή της Καρδίτσας, οι δύο 20χρονοι το απόγευμα της 23-07-2016 και να συλληφθούν.

Στη συνέχεια, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Κυριακή, εντοπίστηκε και ο 19χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε περιοχή του Βόλου, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας και συνελήφθη δυνάμει εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Καρδίτσας. Οι δύο 20χρονοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές.