Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 21:11
Θεσσαλία

Συνελήφθη ο «φαντομάς» της Βερδικούσιας






Σε δασική περιοχή, μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη χθες ο 27χρονος «φαντομάς» της Βερδικούσας.

Ο 27χρονος αναζητούνταν από τις αρχές του μήνα αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, κατηγορείται για κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών και καταστημάτων σε χωριά της Ελασσόνας ενώ είχε καταφέρει κιόλας να αποδράσει από Αστυνομικό Τμήμα του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 27χρονος συνελήφθη σε μονοπάτι δασικής περιοχής πάνω από τη Βερδικούσα μετά από καταδίωξη αστυνομικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Τμήματος της Ελασσόνας. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. ο 27χρονος, με 22χρονο συνεργό του που συνελήφθη προ ημερών, ήταν αυτός που στις 8 Φεβρουαρίου πήγε στην Μονή Κανάλων στην Καρυά Ελασσόνας προσπαθώντας να εισβάλει στα κελιά.

Αφού δεν κατάφερε να παραβιάσει την είσοδο του γυναικείου μοναστηριού, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου της ηγουμένης, απελευθέρωσε το χειρόφρενο και το έσπρωξε σε διπλανό ρέμα. Για να διαφύγουν μετά από καταδίωξη αστυνομικών, στο Πραιτώρι.

Νωρίτερα, είχαν βάλει βενζίνη στην Ελασσόνα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν, όπως συνέβη πρόσφατα και σε άλλο βενζινάδικο στο Μεσοχώρι.

Στο μεσοδιάστημα βρέθηκε στην Αθήνα όπου συνελήφθη για να καταφέρει να αποδράσει τελικά από Αστυνομικό Τμήμα του Πειραιά. Σε βάρος του 27χρονου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας. Πριν μερικές ημέρες, στην πλατεία του ΟΣΕ, Λαρισαίος σταμάτησε τα ξημερώματα σε περίπτερο να αγοράσει τσιγάρα και κατά την ΕΛ.ΑΣ. ο 27χρονος ήταν αυτό που του έκλεψε το αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας βρήκαν τα ίχνη του χθες στα Αμπέλια Βερδικούσας για να εντοπισθεί αργότερα να οδηγεί αυτοκίνητο που έκλεψε χθες το πρωί από τη Λάρισα.

Ετσι ξεκίνησε η καταδίωξή του για να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο στον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας – Μαμαλής και στη συνέχεια κρύφθηκε στο δάσος προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του χρησιμοποιήθηκε και σκύλος της ΕΛ.ΑΣ. για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς σε μονοπάτι δασικής έκτασης πάνω από τη Βερδικούσα.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία