Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 00:32
Θεσσαλία

Συνελήφθη «ευεργέτης» απατεώνας!






Ως υπάλληλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας συστηνόταν 49χρονος Λαρισαίος, που συνελήφθη χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας για απάτη.

Ο 49χρονος άεργος προκειμένου να αποσπάσει χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους, για δικό του όφελος, παριστάνοντας τον φιλάνθρωπο καλούσε συμπολίτες να συνδράμουν οικονομικά με σκοπό «να βοηθήσει» έναν «δικό του άνθρωπο» που «είχε ανάγκη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 49χρονος τηλεφώνησε χθες σε Λαρισαίο επαγγελματία, όπου συστήθηκε με το όνομα υπαλλήλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επικαλούμενος μάλιστα «γνωριμία» με τους γονείς του επαγγελματία, του ζήτησε μικρό χρηματικό ποσό για «να βοηθήσει» οικονομικά συμπολίτη που «έχει ανάγκη». Λέγοντας επίσης ότι το ίδιο έπραξε και με άλλους Λαρισαίους για τον ίδιο σκοπό.

Ο 49χρονος με το ίδιο πρόσχημα πριν μια εβδομάδα περίπου, είχε τηλεφωνήσει ξανά στον ίδιο επαγγελματία και είχε καταφέρει να εισπράξει επίσης μικρό χρηματικό ποσό. Με τον δράστη, όπως εκτιμάται, να επιλέγει να ζητά μικροποσά, αφενός για να ανταποκρίνονται ευκολότερα όσοι είχαν τη δυνατότητα να συνδράμουν στην… «αγαθοεργία» του, αφετέρου το ύψος του ποσού να μην κινεί υποψίες. Ωστόσο ο Λαρισαίος επαγγελματίας, στο μεσοδιάστημα είχε συζητήσει το περιστατικό με συμπολίτες για να διαπιστώσει τελικά πως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν υπηρετεί κάποιος με το ονοματεπώνυμο που συστηνόταν ο 49χρονος.

Έτσι χθες ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. με τον 49χρονο να συλλαμβάνεται τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ενώ είχε πάει στο γραφείο του Λαρισαίου επαγγελματία, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα. Από την ΕΛ.ΑΣ. εξετάζεται το ενδεχόμενο, της συμμετοχής του 49χρονου και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης συμπολιτών.

 

Πηγή: Εφ. Ελευθερία