Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει σήμερα το νέο υπουργικό συμβούλιο -Οι πρώτες οδηγίες Τσίπρα






Το υπουργικό συμβούλιο, με τη νέα σύνθεσή του έπειτα από τον ανασχηματισμό, θα συνεδριάσει σήμερα στις 12:30.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις πρώτες κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα, που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς πρέπει να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Αλλωστε, τα πρώτα σχόλια των μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό ανέφεραν ότι αυτός έγινε για να «καλμάρουν» οι δανειστές και να επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις και η αξιολόγηση. Σε αυτό το πλαίσιο, New York Times, Financial Times και Reuters σημείωναν τη μετακίνηση του Πάνου Σκουρλέτη εξαιτίας των αντιρρήσεών του για αποκρατικοποιήσεις, όπως και του Γιώργου Κατρούγκαλου εξαιτίας καθυστερήσεων.

Οσο για την αλλαγή της «σκυτάλης» στα υπουργεία, θα γίνει τη Δευτέρα, με τις τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα νεαρότερα μέλη της κυβέρνησης.

Σε συνάντηση που είχε μαζί τους, έπειτα από την ορκωμοσία, τους είπε «Προχωρήστε με θάρρος στην ανάληψη των καθηκόντων σας. Η κοινωνία περιμένει να κομίσετε το νέο, όχι μόνο με την ηλικία σας, αλλά και με την πρακτική σας στην άσκηση της διακυβέρνησης».

Λίγο νωρίτερα, αμέσως μετά από την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε ευκαιρία για νέο ξεκίνημα, για τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου, τονίζοντας ακόμη ότι «πρέπει και εμείς να διορθώσουμε δυσλειτουργίες, να αλλάξουμε νοοτροπίες, να επιταχύνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η χώρα μας να βγει επιτέλους από αυτή την πολυετή κρίση».

Πηγή: iefimerida.gr