Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024 00:12
Αθλητικά

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. – Οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ θέλουν να κάνουν κατάληψη στην Ομόνοια






Τα προεόρτια του σαββατιάτικου τελικού κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ξεκινήσαν από το βράδυ της Πέμπτης με την επίθεση οπαδών της ΑΕΚ σε σύνδεσμο φιλάθλων οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια.

Ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ. ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα και αποφεύχθηκε η σύγκρουση οπαδών.

Πλέον στην ΕΛ.ΑΣ. είναι σε συναγερμό καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως οι χούλιγκαν των δύο ομάδων είναι έτοιμοι για τη δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων. Ενδεικτικό είναι όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ότι ο σύνδεσμος του ΠΑΟΚ στην οδό Μενάνδρου στην Ομόνοια άνοιξε χθες βράδυ και θα φιλοξενήσει 600 οπαδούς. Αντίστοιχη «κινητοποίηση» παρατηρείται και στον σύνδεσμο φιλάθλων της ΑΕΚ, στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί φοβούνται πιθανές καταδρομικές επιθέσεις, ενώ τονίζεται πως σε μικρή ακτίνα βρίσκονται οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού στην οδό Δεληγιώργη, του Παναθηναϊκού στη Λ. Αλεξάνδρας.

Μάχη για την κατάληψη της πλατείας Ομονοίας

Ο «πόλεμος» των χούλιγκαν μάλιστα έχει ξεκινήσει σε μία προσπάθεια κατάληψης της Πλατείας Ομονοίας το Σάββατο. Από τη μία οπαδοί της ΑΕΚ είχαν κάνει γνωστό πως θα κάνουν «κατάληψη» της Πλατείας Ομονοίας το Σάββατο και αυτούς του ΠΑΟΚ να απαντούν πως θα βρεθούν στο ίδιο σημείο από σήμερα το βράδυ.

Η κάθοδος των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε «πολεμική» ετοιμότητα με αστυνομικά μέτρα επετείου 17 Νοέμβρη. Ενδεικτικά η κινητοποίηση της αστυνομίας

  • 5.000 αστυνομικοί θα διατεθούν για τη διεξαγωγή του τελικού
  • Σε 12ωρη υπηρεσία θα διατεθούν 22 διμοιρίες των ΜΑΤ από Αθήνα και 8 διμοιρίες από Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται πως οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί και πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου στο Βόλο, όπου είχαν σημειωθεί θλιβερά επεισόδια με σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Πηγή: iefimerida.gr