Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:44
Τοπικά

Συναγερμός στην Ασφάλεια Βόλου για «ύποπτη» βαλίτσα






Μία ξεχασμένη βαλίτσα και μία σακούλα που τη «συνόδευε» στο πίσω μέρος του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, φαίνεται ότι έσπειραν πανικό και αναστάτωση χθες το πρωί στη γύρω από την πρώην Νομαρχία περιοχή.

Κανείς δεν εμφανιζόταν στο σημείο για να παραλάβει τις αποσκευές, με αποτέλεσμα να καλλιεργηθούν υποψίες ότι κάτι κακό περιείχαν στο εσωτερικό τους.

Πολίτης πήρε τελικά την πρωτοβουλία και κάλεσε σε βοήθεια το «100», και όπως ήταν φυσικό ακολούθησε άμεση κινητοποίηση. Στις 12.30 το πρωί στον τόπο μετέβησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι προχώρησαν σε μακροσκοπική εξέταση.

Διαπιστώθηκε λοιπόν ότι από τη βαλίτσα προεξείχε ένα καλώδιο, και άμεσα οι αστυνομικοί έλαβαν έκτακτα μέτρα για το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός. Οι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Ταυτόχρονα διέκοψαν για μερικά λεπτά την κυκλοφορία στην Ιωλκού και την Καρτάλη μέχρι να διαπιστωθεί το ακριβές περιεχόμενο των «περίεργων» αντικειμένων.

Τελικά, αποδείχτηκε ότι τίποτα το επικίνδυνο δεν υπήρχε στη βαλίτσα (ούτε και στη σακούλα που τη «συνόδευε»). Ρούχα, και μάλιστα πολύ παλιά, βρήκαν οι αστυνομικοί ανοίγοντάς τες, καθώς επίσης και ένα ηχείο από το οποίο εξείχε το καλώδιο.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τις αποσκευές από τον τόπο και τις μετέφεραν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ώστε αν τις αναζητήσει κάποιος να μπορέσει να τις βρει. Εντούτοις, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αποσκευές να εγκαταλείφτηκαν σκοπίμως στο προαύλιο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας από κάποιον που έπαψε να τις χρειάζεται πια, χωρίς βεβαίως να μπορούσε να φανταστεί το «κακό» που θα προκάλεσε.