Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 17:01
Τοπικά

Συνέχεια στη κόντρα ΔΕΥΑΜΒ – Αντιπεριφέρειας για το νερό της Πορταριάς






Συνεχίστηκε και σήμερα η κόντρα μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας για το θέμα του νερού της Πορταριάς. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ εκδόθηκε ανακοίνωση, με αυστηρή κριτική, προς την κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, που πάντως απέφυγε σε δηλώσεις που έκανε να ανταποδώσει, εμμένοντας στις θέσεις της υπηρεσίας της.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ έχει ως εξής:

«Με ενδιαφέρον περιμέναμε την αντίδραση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας στην πολιτική μας τοποθέτηση, που έγινε δημοσίως, ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, γύρω από το θέμα με την καταλληλότητα του νερού στην Πορταριά, αλλά απογοητευτήκαμε. Η λάτρης του φακού και της δημοσιότητας, κ Δωροθέα Κολυνδρίνη, προτίμησε να κρυφτεί πίσω από μια ανούσια και μακροσκελή απάντηση της υφισταμένης της, υπηρεσιακά, κ. Κολημήτρα, προφανώς στο πλαίσιο της λογικής που την διέπει ως επαγγελματία της πολιτικής, να εισπράττει από τις εντυπώσεις, έστω και πρόσκαιρα, αλλά να μην φθείρεται από την σκληρή και αποκαλυπτική πραγματικότητα, που συνήθως τη διαψεύδει.
Μια πραγματικότητα που παρουσιάστηκε χθες με πλήρη στοιχεία, με όλη την επίσημη αλληλογραφία, και που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και διαψεύδει τα όσα ισχυρίζεται, μέσω των συνεργατών της.
Εμείς, βεβαίως, που καθημερινά μαχόμαστε για το κοινό συμφέρον, με τα όποια λάθη ή παραλείψεις μπορεί να κάνουμε, ενδιαφερόμαστε για την ουσία των πραγμάτων και όχι την εικόνα. Γι αυτό και λειτουργούμε και με κίνητρα άλλα, τελείως διαφορετικά από αυτά της κ. Κολυνδρίνη, που αν και στη νεότερη γενιά δυστυχώς φαίνεται να κατατρύχεται από το σύνδρομο της μικροπολιτικής και της σκοπιμότητας, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Ως Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑΜΒ δεν φοβόμαστε την αλήθεια, μιλούμε ενώπιον της κοινωνίας και, κυρίως, δρούμε και λειτουργούμε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντά της. Δυστυχώς η κ.Κολυνδρίνη και το περιβάλλον της αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν, λειτουργώντας κοντόφθαλμα και μικροπολιτικά. Οι πολίτες θα μας κρίνουν, τελικά, όλους»

Επιμένει η Δ/νση Υγείας

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία στην Πορταριά, υπογράμμισε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας Μαγνησίας Χρυσούλα Κολημήτρα, μιλώντας σε ενημερωτικό σάιτ. Όπως ισχυρίστηκε, η Διεύθυνση Υγείας, ως εποπτεύουσα αρχή, οφείλει να ενημερώνεται από τη ΔΕΥΑΜΒ για τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες στη δημοτική ενότητα Πορταριάς, κάτι το οποίο δεν συνέβαινε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η ίδια είπε ότι είναι ευθύνη της ΔΕΥΑΜΒ να βρει τον τρόπο αποκατάστασης του προβλήματος. «Δεν θα τους υποδείξω εγώ τον τρόπο. Τους κρούω τον κώδωνα και ζητώ αποτελέσματα με απαλλαγμένο μικροβιακό φορτίο» ανάφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, η κ. Κολημήτρα αποκάλυψε ότι, παρά τους ισχυρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ για δολιοφθορές στους χλωριωτές, κατά την προχθεσινή δειγματοληψία διαπιστώθηκε υπερχλωρίωση. «Η ΔΕΥΑΜΒ, όμως, και σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζει ότι τρίτα πρόσωπα ευθύνονται, καθώς έριξαν κουβάδες με χλώριο . Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να βρουν τρόπο για να προστατεύσουν το δίκτυό τους», σημείωσε η ίδια.
Τέλος η κ. Κολημήτρα ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλη σωστή μέθοδος για την απολύμανση του νερού πέραν της χλωρίωσης.