Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:58
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέλαβαν στη Σπάρτη τους καταζητούμενους Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη






Στη σύλληψη δύο εκ των πλέον καταζητούμενων ανδρών προχώρησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής στη Σπάρτη.

Μετά από επιχειρήση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον Κώστα Σακκά και τον Μάριο Σεϊσίδη.

Ο Σακκάς και ο Σεϊσιδής ήταν για την αντιτρομοκρατική ήταν τα δύο κομβικά πρόσωπα στον αντεξουσιαστικό χώρο ότι είχαν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν και ανασυνθέσουν το αντάρτικο πόλης. Έτσι η σύλληψή τους μαζί με αυτής της ακόμα καταζητούμενης Πόλας Ρούπα πρώτη προτεραιότητα χωρίς μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες να έχουν κάποιο στοιχείο για τις κινήσεις τους. Μια πληροφορία που έφτασε στις αρχές Ιουλίου, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έλεγε ότι Σακκάς και Σεϊσίδης κυκλοφορούν μαζί στην περιοχή της Πελοποννήσου χωρίς, όμως, περισσότερα στοιχεια. Τελικά κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής κατάφερε να εντοπίσει πριν από λίγες ημέρες τις κινήσεις τους στη Σπάρτη και τελικά το βράδυ της Πέμπτης μετά από γιγαντιαία επιχείρηση και οδήγηθηκαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια επισημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ, η οποία απλώς επιβεβαιώνει το συμβάν.

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» και οι «ληστές με τα μαύρα»

Ο Σακκάς είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς και ο Μάριος Σεϊσίδης κατηγορείται για συμμετοχή στη δράση των «ληστών με τα μαύρα».

Τα ίχνη του Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Ο Κώστας Σακκάς είχε απολογηθεί τον Ιανουάριο ενώπιον του ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία είχαν ταυτοποιηθεί αποτυπώματά στη γιάφκα της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στο Χαλάνδρι.

Ο ίδιος έχει αρνηθεί ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ αναφορικά με τα δαχτυλικά αποτυπώματα που εντοπίστηκαν σε δύο σακούλες πολυκαταστήματος, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτά εντοπίστηκαν σε κινητά αντικείμενα χωρίς αυτόνομο ποινικό ενδιαφέρον.

Αντίθετα ο Σεϊσίδης δεν είχε ποτέ συλληφθεί από τις αρχές και ήταν καταζητούμενος για πάνω από 10 χρόνια.

Τον Οκτώβριο του 2009, μάλιστα, είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ από τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μαζί με τους άλλους δύο υπόπτους ως «ληστές με τα μαύρα», τον 33χρονο τότε αδερφό του Σίμο Σεϊσίδη και τον 31χρονο τότε Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό στα χέρια των αρχών.

Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 – επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσήγγιζε τις 700.000 ευρώ.

 

 

Πηγή: protothema.gr