Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 01:24
Τοπικά

Συνάντηση Εφραίμ – Μπέου στη Λάρισα






Συνάντηση και συζήτηση σε ένα ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα είχαν στη Λάρισα, όπου βρέθηκε με την ευκαιρία της έλευσης εκεί της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Είναι άλλωστε γνωστή η βαθιά εκτίμηση και ο σεβασμός του κ. Μπέου στο πρόσωπο του Γέροντα, για τον οποίο σε κάθε ευκαιρία τονίζει ότι η γνωριμία μαζί του στάθηκε αιτία να αλλάξει πολλά πράγματα στη θεώρηση που έχει για τη ζωή.

Θυμίζουμε ότι ο γέροντας Εφραίμ έχει τιμηθεί από το Δήμο Βόλου για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που έμπρακτα προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και οικονομία.

Συγκίνηση από τις ατελείωτες ουρές πιστών

Στο μεταξύ είναι συγκινητική η προέλευση των πιστών – προσκυνητών, που σχηματίζουν ουρές οι ουρές και αναμένουν καρτερικά άνθρωποι κάθε ηλικίας, γέροντες, αλλά και νέοι με τα παιδιά τους, προκειμένου να προσκυνήσουν την αγία Ζώνη, που τις μέρες αυτές φιλοξενείται στην Λάρισα.

Πολλοί πατέρες τέλεσαν την τελευταία ιερά αγρυπνία την Παρασκευή το βράδυ  με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως, π. Αχίλλειο, ο οποίος μίλησε για το ιερότατο τιμαλφές της πίστεως, την αγία Ζώνη και για το θαύμα της Θεοτόκου.

Τόσο στην κατανυκτική ιερά αγρυπνία, όσο και στην ιερά παράκληση προς την αγία Ζώνη και την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία τελέσθηκε στις 2 το πρωί, έψαλε ο Βατοπαιδινός Ιεροδιάκονος π. Λάζαρος, με την συνοδεία πολλών νέων από την νεανική και φοιτητική κίνηση του Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.