Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 23:46
Τοπικά

Συμβολικός αποκλεισμός της ΠΑΘΕ στο Αερινό χωρίς τρακτέρ






Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ για μια ώρα προχώρησαν αργά σήμερα το μεσημέρι περίπου 60 αγρότες του μπλόκου Αερινού, που ανέβηκαν πεζοί στην εθνική, με διακριτική παρουσία της Αστυνομίας, που έκανε παράκαμψη των αυτοκινήτων για να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Στον κόμβο Αερινού κάτω από την αερογέφυρα της ΠΑΘΕ είναι συγκεντρωμένα περίπου 40 αγροτικά μηχανήματα, στα Πλατάνια Αλμυρού περίπου 50, ενώ οι αγρότες της περιοχής Βελεστίνου προγραμματίζουν να κατέβουν στον κόμβο της Χλόης την Παρασκευή.

Οι αγρότες του μπλόκου Αερινού έκαναν γενική συνέλευση και αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του ρεύματος της ΠΑΘΕ προς Αθήνα, κάτι που τελικά έγινε μεταξύ 16.00 και 17.00, χωρίς τρακτέρ.
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής δήλωσε ότι οι αγρότες καθημερινά θα αποφασίζουν πως θα κινούνται και πρόσθεσε ότι η απόφαση για αποκλεισμό σήμερα ήταν ομόφωνη.

Την Παρασκευή αναμένεται να πάνε στον κόμβο της Χλόης τα αγροτικά μηχανήματα που έχουν συγκεντρωθεί στα χωριά της περιοχής του Βελεστίνου, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραταχθούν στην ΠΑΘΕ ή τον παράδρομο.
Από την πλευρά τους οι αγρότες του Αλμυρού έχουν συγκεντρώσει 50 περίπου τρακτέρ στη θέση «Πλατάνια» και αύριο ή την Παρασκευή θα προγραμματίσουν συνάντηση, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.