Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:45
Τοπικά

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στον Αγ. Νικόλαο για το Ασφαλιστικό






Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την Πανεργατική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, στις 18.30, στην Πλατεία Ασγ. Νικολάου το ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και τα Σωματεία ΒΕΜΕΚΕΠ, Λεβεντέρη και Σωματειακή Επιτροπή Κιολεΐδη.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

«Για να κερδίσουν οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι», τονίζει το ΠΑΜΕ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φέρνει έναν νόμο που περιέχει όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους στην πιο επιθετική τους μορφή, οι οποίοι καταργούν την Κοινωνική Ασφάλιση, με όλες τις μειώσεις που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα, μαζί με νέες δυσβάσταχτες.

Επίσης την κατηγορεί ότι νομοθετεί νέο τρόπο υπολογισμού, με βάση τον οποίο η σύνταξη θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασίμου βίου, με τους μισθούς σήμερα να παραμένουν στα άθλια επίπεδα των 586 και των 511 €, καταργεί το ΕΚΑΣ το επίδομα που έπαιρναν οι φτωχοί συνταξιούχοι και πετσοκόβει ακόμα μια φορά τις αναπηρικές συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα συνεχίζοντας ένα ακήρυχτο πόλεμο στους ανάπηρους και τις οικογένειές τους.