Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:53
Θεσσαλία

Συλλήψεις για κλοπές σε Καρδίτσα και Λάρισα






Την απουσία της 59χρονης ιδιοκτήτριας ενός σπιτιού στην Καρδίτσα λόγω του τετραήμερου της αργίας του Πάσχα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ένας 30χρονος διαρρήκτη, ο οποίος παραβίασε το παράθυρο της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο εσωτερικό.

Ο δράστης ερεύνησε τα δωμάτια αναζητώντας χρήματα ή τιμαλφή, αλλά βρήκε μόνο μία φωτογραφική μηχανή την οποία άρπαξε και προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο, τον πήραν είδηση οι περίοικοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία και συνελήφθη μέσα σε λίγα λεπτά από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε.. Η κλεμμένη φωτογραφική μηχανή αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ενώ ο 30χρονος Έλληνας προσήχθη στην Ασφάλεια όπου ανακρίνεται για άλλες κλοπές που τυχόν είχε διαπράξει.

*** Την πόρτα ενός εμπορικού καταστήματος στην πόλη της Λάρισας διέρρηξε ένας 35χρονος Έλληνας και άρπαξε από την προθήκη δύο tablet. Πριν προλάβει να απομακρυνθεί, όμως, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθη και παραδόθηκε στην Ασφάλεια που διενεργεί προανάκριση. Οι κλεμμένες συσκευές βρέθηκαν στην κατοχή του και παραδόθηκαν σε υπάλληλο του καταστήματος.