Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:52
Θεσσαλία

Συγκέντρωση ειδών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας






Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης προς ευπαθείς ομάδες, αναλαμβάνει δράσεις στήριξης και συνδρομής στηρίζοντας τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται το τελευταίο διάστημα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

αλλά και λαμβάνει μέριμνα, προετοιμαζόμενη και για την αντιμετώπιση αναγκών, που ενδεχομένως να προκύψουν, από νέες τυχόν αφίξεις στην περιοχή μας.

Παράλληλες δράσεις αναλαμβάνονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και δεν θα περιορίζονται μόνο στον προσφυγικό πληθυσμό, αλλά θα επεκταθούν στο σύνολο των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας, με τις ήδη υλοποιούμενες πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φτώχειας και με την γενικότερη κοινωνική στήριξη κάθε πολίτη που έχει ανάγκη. Με βάση το παραπάνω πλαίσιο, καλούνται όλοι/ες οι Θεσσαλοί πολίτες που έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν:

• είδη ένδυσης και υπόδησης, είτε καινούργια, είτε χρησιμοποιημένα, αλλά θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά

• είδη ατομικής υγιεινής για παιδιά, γυναίκες και βρέφη (μωρομάντηλα, πάνες, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, χαρτί υγείας, κλπ)

• κουβέρτες, υπνόσακοι, κλινοσκεπάσματα

Η παραλαβή των ειδών θα γίνεται στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Πρώην Νομαρχιακό μέγαρο) Πλ. Ρήγα Φεραίου Παπαναστασίου και Βελή, στο ισόγειο της αριστερής πτέρυγας, δίπλα από το ΚΕΠ. Ώρες παραλαβής από 8.00 έως 20.00. τις εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες στην Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας στα τηλ. 2413506280-1 (πρωί) και 2413506293 (απόγευμα) 2413506228 (πρωί-απόγευμα).