Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 12:41
Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Αργαλαστή για το ασθενοφόρο






Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί το Τοπικό Συμβούλιο Αργαλαστής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, με αφορμή το αίτημα του ΕΚΑΒ για να του δοθεί το καινούργιο ασθενοφόρο του τοπικού Κέντρου Υγείας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, με την επικύρωση από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ της παράδοσης – παραλαβής του ασθενοφόρου οχήματος του Κ.Υ. Αργαλαστής και τη μη υπογραφή τους από τη διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, οι φορείς και οι κάτοικοι Ν. Πηλίου διαμαρτύρονται έντονα στην προοπτική αντικατάστασης ενός καινούργιου οχήματος (ΕΣΠΑ) με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές, με ένα παλαιότερο όχημα.

«Αίτημα όλων είναι η πρόσληψη ενός ακόμη οδηγού για να μπορούν να καλύπτονται όλες οι βάρδιες», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει έξω από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, τη Δευτέρα 24-10-2016 και ώρα 10.30 π.μ. «για να αποτρέψουμε να μας πάρουν το ασθενοφόρο και να σταματήσουν να υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τη δημόσια υγεία και να παίζουν με τη ζωή των κατοίκων της περιφέρειας»

Η 5η ΥΠΕ θέλει να πάρει το ασθενοφόρο που είναι καινούριο προκειμένου να το διαθέσει στο ΕΚΑΒ που σε μεγάλο ποσοστό έχει απαρχαιωμένο στόλο ως προς τα ασθενοφόρα του για να καλύψει τις ανάγκες του.
Η γραμματέας του συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη ανέφερε πως εστάλη έγγραφο στο Κέντρο Υγείας από την 5η ΥΠΕ με το οποίο έγινε ενημέρωση πως την ερχόμενη Δευτέρα θα έρθει ένας οδηγός για να λάβει το ασθενοφόρο που έχουμε πάρει από το ΕΣΠΑ. Αυτό, όμως δεν μπορεί να γίνει, καθώς το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόνο ένα ασθενοφόρο και αν μας το πάρουν, θα μείνουμε χωρίς όχημα για τις διακομιδές σε όλο το Νότιο Πήλιο που είναι πολλές, επισήμανε.