Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024 10:54
ΜαγνησίαΤοπικά

Στόχος χρυσοθήρων ξωκλήσι στο Αχίλλειο Αλμυρού

Για τον «χαμένο θησαυρό» έψαχναν χρυσοθήρες, οι οποίοι έβαλαν στόχο ένα ξωκλήσι στο Αχίλλειο Αλμυρού. Στη μανία τους μάλιστα να βρουν πιθανότατα λίρες, έσκαψαν τον χώρο δίπλα από το ιερό της μικρής εκκλησίας που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Αναργύρους για να εισβάλουν στο ναό. Η λακκούβα που άνοιξαν ήταν αυτή που «πρόδωσε» τη δράση τους.
Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ άγνωστο παραμένει αν βρήκαν και πήραν κάτι φεύγοντας. Πριν από λίγες μέρες ανάλογο περιστατικό με …χρυσοθήρες κατέγραψε το αστυνομικό δελτίο στην περιοχή Δολίχη Ελασσόνας. Με πανομοιότυπο τρόπο άγνωστοι εισήλθαν ανοίγοντας λακκούβα στο ιερό ψάχνοντας για λίρες. Δεν αποκλείεται και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες να είναι οι ίδιοι.
Η περιοχή που βρίσκεται η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Αχίλλειο λέγεται «Χαμάκω» όνομα τουρκικής προέλευσης (έτσι έλεγαν τη μητέρα του Αλή Πασά), σύμφωνα με κατοίκους του Αχίλλειου. Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο εκκλησάκι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος χρυσοθήρων, που ψάχνοντας για λίρες «χτυπούν και ξαναχτυπούν» στην περιοχή.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό χθες από τον επίτροπο της εκκλησίας, ο οποίος διατηρεί κτήμα δίπλα και όταν πλησίαζε στον ναό διαπίστωσε ότι στο πίσω μέρος υπήρχε μία λακκούβα, την οποία άνοιξαν οι επίδοξοι χρυσοθήρες για να εισέλθουν μέσα στον ναό, μετά όμως την κάλυψαν όπως – όπως στη βιασύνη τους για να μη γίνουν αντιληπτοί. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Η καταγγελία κινητοποίησε άμεσα τους αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού αλλά και αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας. Οι δράστες εκτιμάται ότι έδρασαν στο χρονικό διάστημα από το Σάββατο 17 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 20 Φεβρουαρίου.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συνεχίζεται, όμως οι χρυσοθήρες φαίνεται ότι έχουν ήδη απομακρυνθεί αρκετά μακριά ψάχνοντας πλέον σε άλλη περιοχή για τον περίφημο θησαυρό τους. Να επισημανθεί ότι ο εν λόγω Ιερός Ναός είναι ένας από τους παλαιότερους στον Δήμο Αλμυρού.