Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:44
Τοπικά

Στο 25,9% η επίσημη ανεργία στη Μαγνησία






Η Μαγνησία και η Καρδίτσα κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Θεσσαλία, όπως έκανε γνωστό, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Μαρία Καραμεσίνη, κατά την επίσκεψή της, σήμερα το μεσημέρι, στον ΟΑΕΔ Βόλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που γίνεται στα νοικοκυριά και ανακοινώνονται στην Eurostat, το 2017 ο μέσος όρος του ποσοστού ανεργίας στη Μαγνησία ήταν 25,9%, ποσοστό που είναι το ίδιο περίπου με το Ν. Καρδίτσας (25,7%).
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως, το 2014 η ανεργία στη Μαγνησία ήταν κατά μέσο όρο 34,6% και το 2013 37,5%, κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με το 2013, μειώθηκε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κ. Καραμεσίνη, συνοδευόμενη από την διευθύντρια του ΟΑΕΔ Βόλου, κ. Μαρία Κοντογιάννη, επισκέφθηκε τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στο Βόλο, μίλησε με τους εργαζομένους και ενημερώθηκε για τη λειτουργία των υπηρεσιών στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού.

Η ίδια ενημέρωσε δε, για τις δύο πλατφόρμες που έχουν ανοίξει, εκ των οποίων η μία αφορά για τη ρύθμιση οφειλών των δικαιούχων εργατικών κατοικιών από τον ΟΕΚ και η δεύτερη των δανειοληπτών εκτός ΟΕΚ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ