Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:40
Τοπικά

Στο χέρι ηλικιωμένης Βολιώτισσας η μοίρα της έδειχνε …κλοπή






Ένοχη για κλοπή από κοινού κρίθηκε μία 64χρονη Ρομά, που εξαπάτησε ηλικιωμένη Βολιώτισσα με το πρόσχημα να της πει το πεπρωμένο της.

Η 64χρονη κάθισε την περασμένη Παρασκευή στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που είχε πέσει θύμα της κλοπής αναγνώρισε στο πρόσωπό της τη δράστιδα. Τον Σεπτέμβριο του 2016 η κατηγορούμενη την είχε επισκεφτεί στο σπίτι της και της ζήτησε να της πει το πεπρωμένο.

Η ηλικιωμένη δέχτηκε δίχως να γνωρίζει τι την περιμένει. Η απρόσκλητη επισκέπτρια σε ανύποπτη χρονική στιγμή της άρπαξε το ποσό των 200 ευρώ που φυλούσε σε αντικείμενο του σπιτιού, ενώ της έκλεψε και τα κοσμήματά της.

«Με έκλεψε», φέρεται να δήλωσε κατηγορηματικά στο δικαστήριο η ηλικιωμένη παθούσα, η οποία αντιλήφθηκε το κλοπή μετά την αποχώρηση των απρόσκλητων επισκεπτριών από το σπίτι της, αλλά τότε ήταν αργά.

Η 64χρονη δεν είχε κανένα επιχείρημα για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά της. Αρνήθηκε έτσι κάθε συμμετοχή της στην κλοπή. «Δεν είμαι εγώ η δράστιδα», αντέταξε στο Δικαστήριο και διέψευσε κατηγορηματικά κάθε τι για το οποίο κατηγορούταν.

Εντούτοις, με τη στάση και τη συμπεριφορά της δεν έπεισε το Δικαστήριο, το οποίο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε.

Να σημειωθεί ότι μετά τη δίκη η καταδικασθείσα άσκησε έφεση.

Καταδίκη για κλοπή δικύκλου

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 20χρονο Βολιώτη, ο οποίος κατηγορούταν για κλοπή δικύκλου.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ήδη κρατούμενος φυλακών, δικάστηκε για αφαίρεση δικύκλου που σημειώθηκε τον Μάιο του 2016.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο παραδέχτηκε τις πράξεις του και για να δικαιολογηθεί φέρεται να είπε ότι: «Το πήρα γιατί δεν είχα μηχανάκι».