Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:02
LIFE

«Στο σφυρί» ερωτικές επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνας






Όταν, το 1986, η αξέχαστη πριγκίπισσα Νταϊάνα αισθανόταν μοναξιά από την ανύπαρκτη συζυγική της ζωή και απευθύνθηκε στον, τότε, λοχαγό του βρετανικού ιππικού, Τζέιμς Χιούιτ για να της μάθει ιππασία, νόμιζε ότι βρήκε στο πρόσωπό του έναν καλό φίλο και, αργότερα, έναν εραστή.

Σήμερα, ο Τζέιμς Χιούιτ «βγάζει στο σφυρί» την σχέση του με την Νταϊάνα προσπαθώντας να πουλήσει οκτώ επιστολές και 26 κάρτες, που του είχε στείλει η πριγκίπισσα κατά το πρώτο διάστημα της γνωριμίας τους, ενώ υπάρχουν και δύο σημειώματα προς τον λοχαγό Χιούιτ από τον εξάχρονο, τότε, γιο της Νταίάνας, πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Mail on Sunday, ο 57χρονος Χιούιτ προσπάθησε μέσω του στενού του φίλου, από την Ουαλία, Alan Darlow, που είναι μεσίτης ακινήτων, να πουληθούν οι επιστολές με άκρα μυστικότητα σε οίκους δημοπρασίας στις ΗΠΑ, αφού μια πρώτη προσπάθεια να τις πουλήσει, μέσω δικηγόρου, στους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, δεν βρήκε ανταπόκριση.

Η εφημερίδα δημοσιεύει μόνο κάποια αποσπάσματα από τις επιστολές, παρόλο που ισχυρίζεται ότι έχει στην διάθεσή της περισσότερα δείγματα, αλλά δεν επιθυμεί να τα δώσει στην δημοσιότητα, από σεβασμό στους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Σε μια επιστολή, με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου του 1987, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ρωτά τον λοχαγό, αν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν, ενώ σε μια άλλη επιστολή, με ημερομηνία, 4 Μαρτίου του 1988, η Νταϊάνα αναφέρει: «Έφυγες και εγώ νιώθω άδεια, το ίδιο και ένα μπουκάλι σαμπάνια…». Σε μια άλλη επιστολή η πριγκίπισσα ευχαριστεί τον λοχαγό για ένα ζευγάρι κάλτσες που τις χάρισε τα Χριστούγεννα και, επίσης, τον χαρακτηρίζει «πολύτιμο φίλο».

Όταν η εφημερίδα ζήτησε από τον 57χρονο Χιούιτ να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα για την πώληση των επιστολών, εκείνος το αρνήθηκε, αλλά, αναγκάστηκε να πει ότι δεν έχει να δηλώσει τίποτα, μετά την εμφάνιση ενός email, που φαίνεται ότι έχει στην κατοχή της η Mail on Sunday. Το email είναι από τον 62χρονο Αμερικανό, Gary Zimet, έμπορο σπάνιων ειδών, με έδρα στο Λος Άντζελες, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο λοχαγός Χιούιτ τον διόρισε αποκλειστικό αντιπρόσωπό του, μέσω του φίλου του, Alan Darlow, για να πουλήσει στην καλύτερη δυνατή τιμή τις επιστολές της πριγκίπισσας, είτε σε οίκο δημοπρασιών, είτε σε ιδιώτες συλλέκτες.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το θέμα στην Mail on Sunday.

 

*** IMAGE VIA MAIL ON SUNDAY FEATURES EDITOR NICK PYKE - NO FURTHER USE WITHOUT PERMISSION - NO LIBRARY - NO SYNDICATION - MAIL ONLINE MUST USE AS IS IN THE PAPER AND DO NOT USE LARGE*** Signed letter from James Hewitt James Hewitt letters story for MOS Features For further use Contact Nick Pyke
*** IMAGE VIA MAIL ON SUNDAY FEATURES EDITOR NICK PYKE – NO FURTHER USE WITHOUT PERMISSION – NO LIBRARY – NO SYNDICATION – MAIL ONLINE MUST USE AS IS IN THE PAPER AND DO NOT USE LARGE***
Signed letter from James Hewitt
James Hewitt letters story for MOS Features
For further use Contact Nick Pyke

 

Πηγή: protothema.gr