Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:21
Τοπικά

Στο σφυρί ακίνητα επαγγελματιών – Εντολές από τις εφορίες Βόλου και Ν. Ιωνίας






Ανακοινώθηκαν οι πρώτοι πέντε για το 2016 επαναληπτικοί πλειστηριασμοί

Χρέη στο Δημόσιο βγάζουν στο σφυρί ακίνητα επαγγελματιών και ιδιώτη. Οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας κοινοποίησαν χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου το πρόγραμμα των πρώτων πέντε επαναληπτικών πλειστηριασμών για το 2016, οι οποίοι θα διενεργηθούν τον Ιούλιο σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο.

Στη δυσμενή οικονομική θέση να αναμένουν να δουν τα ακίνητά τους να εκποιούνται δημόσια βρίσκονται πέντε οφειλέτες, τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών και ένας ιδιώτης.

Οι κατασχετήριες εκθέσεις που επισυνάπτονται χρονολογούνται στο 2010, έτος που η οικονομική κρίση είχε ξεκινήσει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας και οι μηνύσεις για ακάλυπτες επιταγές έπεφταν «βροχή» στην Εισαγγελία Βόλου, καθώς αριθμούσαν χιλιάδες.

Εντολές για πλειστηριασμούς έδωσαν οι Εφορίες Βόλου και Νέας Ιωνίας. Δικαστικοί Επιμελητές κοινοποίησαν χθες το πρόγραμμα πέντε συνολικά πλειστηριασμών.

Με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη στο Δημόσιο έχουν βρεθεί αντιμέτωπες εταιρείες με κάθε είδους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο ένας πλειστηριασμός αφορά σε τεχνική εταιρεία, ο δεύτερος σε εταιρεία τροφίμων, ο τρίτος σε εταιρεία επίπλων, ο τέταρτος σε εταιρεία λιανικού εμπορίου και ο πέμπτος σε ιδιώτη.

Τα χρέη των οφειλετών ξεκινούν από 350. 000 ευρώ και φθάνουν και τις 850.000 ευρώ όπως στην περίπτωση της τεχνικής εταιρείας. Αφορούν όλα στο Δημόσιο και είναι προσδιορισμένα με φόρους και προσαυξήσεις.

Τα ακίνητα που περιγράφονται στα κοινοποιούμενα έγγραφα έχουν βγει εκ νέου σε πλειστηριασμό στο παρελθόν πλην όμως δεν υπήρξε ενδιαφέρον γεγονός που αποδίδεται επίσης στην οικονομική κρίση. Οι διαδικασίες είχαν κηρυχθεί άγονες.

Τα προς εκποίηση ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί με πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις αντικειμενικές τους αξίες για ποσά της τάξεως των 50.000 – 60.000 – 70.000 ευρώ, ενώ αποκτήθηκαν με άοκνες προσπάθειες.

Να επισημανθεί ότι με την αποχή των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, η οποία συνεχίζεται, δεν κινήθηκαν διαδικασίες για την εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων από την αρχή του έτους και μέχρι σήμερα. Οι προαναφερόμενοι αφορούν σε οφειλές προς το Δημόσιο γι’ αυτό και οι διαδικασίες κινήθηκαν κανονικά.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ