Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:48
Τοπικά

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Μαγνησίας






«Η νέα μείωση στην καταβολή των συντάξεων, είναι η κορυφή του παγόβουνου των μέτρων που υλοποιούνται την περίοδο 2016 – 2019», υποστηρίζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας και καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 6μ.μ. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 1:30 το μεσημέρι από το Δημαρχείο Βόλου.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «η απώλεια των συνταξιούχων και μόνο, όσον αφορά στις επικουρικές, εκτιμάται για φέτος (επτάμηνο Ιούνη – Δεκέμβρη) να ξεπερνά τα 170 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, η συνολική απώλεια στους ήδη συνταξιούχους, σύμφωνα και με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνόδευε το σχετικό νομοσχέδιο, την τετραετία 2016 – 2019 θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και μόνο από τη συγκεκριμένη περικοπή (μείωση επικουρικών που το συνολικό εισόδημα του συνταξιούχου από συντάξεις ξεπερνά τα 1.300 ευρώ).

Στη μέγγενη του επανυπολογισμού μπαίνουν όλες οι επικουρικές συντάξεις, δηλαδή και αυτών των συνταξιούχων των οποίων το άθροισμα των συντάξεών τους (κύριων και επικουρικών) σήμερα δεν υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ (1.120 ευρώ καταβλητέο).
Η κυβέρνηση δημιουργεί μία δεξαμενή επικουρικών, που, αν και προσωρινά θα συνεχίσει να καλύπτει ως «προσωπική διαφορά» το υπερβάλλον ποσό (σε σχέση με τον παλιό υπολογισμό), τίποτα στο μέλλον δεν εμποδίζει και αυτές οι «προσωπικές διαφορές» να καταργηθούν. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η «προσωπική διαφορά» παγώνει και εμμέσως χάνει την αξία της, αφού θα αποσβένεται από τυχόν αυξήσεις που θα δοθούν στο μέλλον.
Να πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχεδίασε και έθεσε σε λειτουργία την περικοπή και σε βάθος χρόνου την εκμηδένιση των επικουρικών συντάξεων.