Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 13:05
ΒόλοςΤοπικά

Στο σκαμνί του Κακουργιοδικείου Βόλου για ασέλγεια κατά ανηλίκων 52χρονος Λαρισαίος

Αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών τάζοντας διάφορα χρηματικά ποσά και δώρα. Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου θα καθίσει μεθαύριο Δευτέρα ένας 52χρονος Λαρισαίος.
Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2014. Ο 52χρονος φέρεται να υποδυόταν 19χρονο στο προφίλ που διατηρούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και να εκβίαζε ανήλικα κορίτσια για να αποκτήσει φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο.
Οι αστυνομικοί είχαν βρει στο κινητό του τηλέφωνο πλήθος ηλεκτρονικών αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα, το υλικό παιδικής πορνογραφίας που είχε στην κατοχή του σχετιζόταν και με την εκμετάλλευση ανήλικης ΑμεΑ από τον Βόλο.
Ο 52χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε βάρος δύο ανήλικων, που είχαν συμπληρώσει τα 10 έτη και δεν είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια και απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής σε δύο ανήλικες, που είχαν συμπληρώσει τα 15 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια.
Ακόμη βαρύνεται με το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. Συγκεκριμένα ο 52χρονος φέρεται να προσέγγιζε ανήλικες κοπέλες μέσω του διαδικτύου επί ένα εξάμηνο.
Συνομιλούσε μαζί τους τηλεφωνικά και διαδικτυακά μέχρι που τον Ιούνιο του 2014 μία ανήλικη κοπέλα έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για την περιπέτειά της στη μητέρα της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα εξομολογήθηκε ότι ένας άγνωστος άνδρας την είχε προσεγγίσει μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να ασελγήσει σε βάρος της. Με τον ίδιο τρόπο και μέσω του ψεύτικου προφίλ ο 52χρονς είχε καταφέρει να πλησιάσει και άλλες ανήλικες τάζοντας διάφορα δώρα προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί τους από κοντά.
Μετά από προκαταρκτική εξέταση οι αστυνομικοί ξεσκέπασαν κάθε στοιχείο γύρω από την υπόθεση, ενώ προχώρησαν και στην ταυτοποίηση του προφίλ του δράστη.
Ο 52χρονος προσπάθησε να συναντηθεί σε ερημικές τοποθεσίες με συνολικά τέσσερα κορίτσια. Επισημαίνεται ότι μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η συζήτηση της υπόθεσης έχει αναβληθεί δύο φορές.